Hlavní obsah

Dortmund v Monaku prožil další psychické trauma. Policie zadržela jeho autobus

Zase si prožili trauma. Osm dnů poté, co se jejich autokar stal doma v Dortmundu terčem bombového útoku, museli fotbalisté Borussie i v Monte Carlu trnout strachy, co se s jejich novým autobusem zase děje. Nachystaní k odjezdu na čtvrtfinálovou odvetu Ligy mistrů s Monakem, ale pak dvacet minut čekající, než jim policie zadržený autokar vrátí a dá souhlas k odjezdu na stadión. „Nevěděli jsme, co se děje. A když jsme požadovali od policistů vysvětlení, řekli, že je to z bezpečnostních důvodů,“ prozrazoval trenér Thomas Tuchel.

Sestřih čtvrtfinále LM Monako - DortmundVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Musely to být pro fotbalisty Dortmundu traumatizující chvíle. Reminiscence na atentát, který zažili, se zákonitě vracely. Vzpomínky na zraněného spoluhráče Marca Bartru ožívaly.

„Chování policie bylo, mírně řečeno, velmi nešťastné. Měl jsem pocit, že jsme na odvetu připraveni, že hráči jsou v pohodě a na zápas se těší, a pak najednou tohle. Museli si znovu prožít to, čeho byli aktéry před týdnem," posteskl si kouč Borussie Tuchel po zadržení klubového autokaru policií a prohlídce, která následovala.

Nemohl se ubránit pocitu, že se psychické trauma znovu ozvalo a na jeho týmu se promítlo.  "To do vás vnese neklid a v hlavě to udělá nepořádek."

„Už jsme byli připraveni k odjezdu, ale pak jsme pomalu půl hodiny stáli v přední části hotelu a z nějakého důvodu stále neodjížděli. Už jsme z toho měli divný pocit," přiznával kapitán mužstva Marco Reus.

Odmítl však, že by to tým v odvetě negativně poznamenalo. „Na naši hru to dopad nemělo," nechtěl hledat omluvy a zdůvodňovat dva inkasované góly během prvních sedmnácti minut právě tím, co se u hotelu odehrálo.

„Ty góly přišly po našich individuálních chybách. Ten první po mé, protože jsem měl míč vyboxovat pěstmi dál," souhlasil i dortmundský brankář Roman Bürki. „Přitom před zápasem jsem měl pocit, že jsme připraveni. Nechtěl bych proto, aby se dění kolem odjezdu užívalo jako výmluva."

„Rychlý první gól trochu otřásl naší vírou," narážel i trenér Tuchel na chybu gólmana, který střelu Mendyho jen vyrazil před sebe, takže Mbappé už po třech minutách skóroval. A když Falcao za necelou čtvrthodinu přidal druhý gól, mimochodem už pětačtyřicátý, který v padesáti zápasech v evropských pohárech vstřelil, bylo toho na Dortmund moc.

„Náš výkon nebyl na požadované úrovni, Dělali jsme příliš mnoho chyb, nechávali volný prostor, nedokázali se střelecky prosadit jako v předešlých zápasech Ligy mistrů, což platilo hlavně pro druhý poločas, kdy jsme se snažili ještě dostat a vstřelit tři branky. Jenže jsme inkasovali potřetí a to byl konec," přiznal Tuchel.

Reklama

Související témata: