Hlavní obsah

Souček vzpomíná na účast Slavie v Lize mistrů: Podával jsem míče nebo fandil na tribuně

Nikósie

Když fotbalisté Slavie před deseti lety hráli poprvé a zatím naposledy Ligu mistrů, stál tehdy 12letý klučina Tomáš Souček na strahovském tartanu. Vlčkovi a spol. podával míče. Teď může červenobílým pomoct do prestižní soutěže přímo na hřišti. Při neúčasti Deliho by se mohl defenzivní záložník objevit v dnešním úvodním duelu play off na půdě APOEL Nikósie mezi vyvolenými.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Tomáš Souček při přípravném s Nice.

Článek

Pamatujete si na tu dobu, kdy Slavia hrála Ligu mistrů?

Velice dobře. Byly to krásné zápasy, strašně jsem je prožíval. Na Strahově jsem buď podával za postranní čárou míče, nebo jsem fandil na tribuně co to šlo.

V play off přešla Slavia přes nizozemský Ajax, v odvetě ho porazila 2:1. Zažil jste postupovou euforii u hřiště nebo v ochozech?

S Ajaxem jsem byl zrovna na tribuně. Byl to obrovský zážitek, dva góly dával náš současný vedoucí Standa Vlček. Strašně moc si přeju, abychom tu nádheru mohli prožít tento rok.

Cítíte větší šanci na sestavu při zranění Simona Deliho?

Je to jedna z možností, jak ho nahradit. Uvidíme, co zvolí trenér. Když na mě ukáže, udělám vše pro to, abychom zvítězili. Nahradit Simona samozřejmě nebude lehké.

Cítíte, že základní skupina je už na dosah?

Už je blízko, zbývá jeden dvojzápas... Moc důležité bude to úterní první utkání. Před losem jsem si říkal, že nejlepší by byl možná Maribor. APOEL bude hodně těžký soupeř. Jsou to všechno Španělé, Brazilci, Portugalci, takže spíš takoví hračičkové. Věřím ale, že to zvládneme.

Jenže druhý poločas v páteční ligové předehrávce proti Jihlavě nebyl dobrý. Je to pro vás varování?

Ubrali jsme. V nějakém zápase to tak prostě je, že celý zápas soupeře neválcujete. Naštěstí jsme vedli o dva góly, tak se nic nestalo. S APOELem se nám to nesmí stát. Doufejme, že dokážeme šlapat celé utkání. Spokojený bych byl s výhrou. Pokud by byla o dvě branky, bylo by to hezčí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.