Hlavní obsah

Boleslavský triumf režírovali Markové

MLADÁ BOLESLAV

Dva Markové zařídili vítězství ve včerejším souboji Mladé Boleslavi s norskou Valerengou Oslo. V první bitvě o 3. předkolo Ligy mistrů Kulič připravil dva góly Středočechů, Matějovský dvakrát neomylně pálil. Oba byli po zápase v euforii.

Článek

"Nečekal jsem, že by nám začátek mohl vyjít tak senzačně," rozplýval se Marek Matějovský, záložník středočeského týmu, hrajícího vůbec poprvé v pohárové Evropě. "Trenér nám kladl na srdce, abychom šli do začátku na sto procent. A také nás nabádal k presinku, na který nejsou Norové z jejich soutěže zvyklí," líčil taktiku Matějovský.

"Věděli jsme, že jsou vzadu slabší než v ofenzívě, což stoprocentně platilo," mínil Marek Kulič, který dal vzpomenout na svůj hattrick ze září 2001, kterým tehdy v dresu Příbrami sestřelil v Poháru UEFA francouzský Sedan.

Po jeho dvou zpětných přihrávkách padly včera první dva góly. "Je to naučená věc z tréninku, kluci takhle sbíhají z druhé vlny," komentoval Kulič zpětné přihrávky.

Střelec Matějovský byl ze své produktivity v sedmém nebi: "Já totiž moc gólů nedávám. Jsou zatím těmi nejdůležitějšími v kariéře. Doufám, že budou mít svoji váhu i po odvetě."

Senzační vyhlídky totiž mírně srazil gól Osla v druhém poločase. "Tempo v úvodu bylo vražedné. Měli jsme trošku zvolnit a podržet balón. Z části to byla i daň nezkušenosti," přemítal Matějovský.

"Po přestávce se projevilo, že Norové jsou vyzrálejší. Mohli jsme dát čtvrtý gól a bylo to rozhodnuté. Takhle bude odveta asi hodně hustá," tušil Kulič, který po zápase spěchal do kabiny, aby na mobilním telefonu zkontroloval, jestli mu manželka neporodila druhého potomka. "Zatím je klid, takže si mohu vychutnat vítězství," smál se.

Reklama

Související témata: