Hlavní obsah

Mladá Boleslav musí zdolat Valerengu, teprve pak myslet na Turky

MLADÁ BOLESLAV

V případě postupu přes Valerengu Oslo budou fotbalisté Mladé Boleslavi bojovat o postup do Ligy mistrů v třetím předkole s Galatasarayem Istanbul. Vedení, trenér i hráči českého vicemistra přijali jméno soupeře po pátečním losu s rozpaky; všichni ale jednohlasně tvrdí, že nejprve musejí přejít přes Nory.

Článek

Kouč týmu Dušan Uhrin nad případným dalším soupeřem moc nepřemýšlí. "Určitě bude silný, protože v této fázi soutěže nikdo slabý ani slabší není," řekl. "Jedinou výhodou by snad mohlo být, že Turci budou nerozehraní, ale to samé si asi Norové říkali o nás. Když postoupíme přes Oslo, tak nás v Istanbul bude čekat velice bouřlivá atmosféra. To ale i v Oslo - zatímco tam ale kultivovaní diváci, v Turecku agresivní," dodal Uhrin.

Předseda představenstva klubu Josef Dufek rovněž upozornil, že mužstvo teprve čeká druhý poločas druhého předkola. "Když se vžiji do situace, že postoupíme, a měl bych hodnotit soupeře, tak bych řekl: určitě těžký, navíc v bouřlivém až pekelném prostředí," řekl. "Již se ale nedá vybírat - z hlediska kvality je určitě přijatelnější než AC Milán, Arsenal či Liverpool. Z možných soupeřů je to asi tým, se kterým se dát jít do zápasů s otevřenějším hledím," dodal Dufek.

Kdo postoupí do dalšího kola předkola LM?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Také generální sekretář Jaromír Šeterle považuje Galatasaray za těžkého soupeře, umocněného náročným prostředím. "Pro ekonomiku klubu to není příliš zajímavý soupeř. Raději bych bral AC Milán či Liverpool," řekl Šeterle.

Ani sportovní ředitel Zdeněk Kudela nechtěl uvažovat příliš dopředu. "Zajímavější by jistě byla Valencie nebo Liverpool. Galatasaray je tradiční účastník Ligy mistrů a mám trochu obavy z invaze Turků žijících v Německu. Pokud se ale zamyslím nad sportovní sílou, tak asi mále lepší pozici, než kdybychom dostali Arsenal," řekl Kudela.

Kapitán Kulič týmu věří

Dodal, že hned v neděli bude mít kouč Uhrin možnost vidět soupeře v akci na vlastní oči. "Galatasaray hraje totiž finále tureckého Superpoháru ve Frankfurtu nad Mohanem s Besiktasem," řekl Kudela.

Marek Kulič, jeden z mála hráčů, kteří již okusili zápasy v evropských pohárech, míní, že jeho tým není bez šancí. "Proti AC Milán by to bylo tak 5:95, s Galatasaray je šance větší, tak 30:70," řekl Kulič. "Především ale napřed musíme uspět v Norsku. Turci jsou doma výborní, venku již tak silní nejsou. Když ale budeme hrát v Istanbulu, tak vím, že nás bude čekat peklo. Ale znovu opakuji: nedostat v Oslo na frak," dodal Kulič.

Reklama

Související témata: