Hlavní obsah

Spartak se po postupu omlouval nespokojeným fanouškům

PRAHA

Fotbalisté Spartaku Moskva sice postoupili přes Šeriff Tiraspol do třetího předkola Ligy mistrů, kde narazí na české šampiony z Liberce, ale v týmu je k euforii daleko. Slavný ruský klub totiž v závěru odvety s moldavským outsiderem s vypětím všech sil udržel potřebnou bezbrankovou remízu, ale výkon spartakovců zdrtila tvrdá kritika.

Foto: DPA/EPA

Archivní foto.

Článek

Fanoušci opouštěli stadion v Lužnikách rozčarovaní; kdyby Tiraspol proměnil některou ze svých šancí, vyzval by Liberec v třetím předkole právě moldavský tým. Trenér Spartaku Vladimir Fedotov vypadal po středečním dramatickém duelu zničeně. Na postupové oslavy neměl ani pomyšlení.

"Hlavně bych se chtěl omluvit našim fanouškům, kteří od nás očekávali vítězství," prohlásil smutně. "Ale musíme uznat, že náš soupeř byl velmi silný. My jsme nedali některé šance a začali jsme být nervózní," omlouval Fedotov výkon svého mužstva, v němž odehráli celý zápas čeští obránci Martin Jiránek s Radoslavem Kováčem.

Postup Spartaku tak zařídil Kováč

Právě branka reprezentačního stopera Kováče v Moldavsku minulý týden nasměrovala Spartak k postupu. Moskvané v Tiraspolu uhráli remízu 1:1 a postoupili tak díky brance vstřelené na hřišti soupeře. Přesto od nich každý čekal, že doma svého soka jednoznačně převálcují a hladce vykročí za postupem. Místo toho se odvetným zápasem protrápili. "A ještě k tomu jsme ztratili kapitána Titova," litoval trenér Fedotov zranění klíčového záložníka, který musel ze zápasu odstoupit krátce po začátku druhého poločasu.

Fanoušci Spartaku ale svým miláčkům nic nedarovali a během utkání si mnohokrát nespokojeně zapískali. "Příznivci Spartaku jsou opravdu velmi nároční. Umí povzbudit, ale také dát najevo svoji nespokojenost," řekl trenér Liberce Vítězslav Lavička, který středeční duel navštívil. "Já jsem našim fanouškům nerozuměl. V těžkých okamžicích bychom potřebovali spíš povzbudit, a ne poslouchat pískot. Vždyť jsme přece postoupili do dalšího kola, a to je nejdůležitější," podivoval se polský gólman ve službách Spartaku Wojciech Kowalewski.

Reklama

  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal