Hlavní obsah

Rosický si v Arsenalu zřejmě odbude soutěžní debut

LONDÝN

Tomáš Rosický si podle britských médií v úterý odbude soutěžní premiéru v dresu fotbalistů londýnského Arsenalu. Tým, který na jaře došel do finále Ligy mistrů, musí začít nový ročník soutěže ve třetím předkole, neboť v Premier League obsadil až čtvrté místo. V cestě do hlavní soutěže mu stojí Dinamo Záhřeb, na jehož hřišti v úterý Arsenal nastoupí k prvnímu zápasu.

Článek

Kouč Arséne Wenger přivedl v létě do týmu jen českého špílmachra, přesto ve srovnání s prohraným finále s Barcelonou nasadí hodně odlišnou sestavu. Nenastoupí brankář Lehmann, jenž bude pykat za vyloučení, které možná stálo londýnský klub vítězství, ani největší hvězda týmu Henry. Kapitán Arsenalu teprve nedávno začal trénovat a do Záhřebu neodletěl stejně jako Švéd Ljungberg, Švýcar Senderos, talent Walcott nebo další Francouz Clichy.

Rosický naopak na palubě letadla nechyběl, po svalovém zranění už skoro týden trénuje a k půlhodině, kterou zatím v rudém dresu odehrál v přípravě proti Mattersburgu, by měl v úterý přidat další minuty. Wenger ale předeslal, že dostanou přednost ti, kteří nastoupili minulý týden v přípravě v Alkmaaru. A tu Rosický zmeškal. Pokud nenastoupí od začátku, měl by se na hřiště dostat jako náhradník.

Wenger soudí, že Dinamo je ve výhodě. "My jsme měli na mistrovství světa šestnáct hráčů, máme malý fyzický handicap," uvedl kouč na oficiálních internetových stránkách klubu. Z výpravy těsně před odletem vyškrtl krajního obránce Ashleyho Colea, o nějž vážně usiluje Chelsea. Kdyby Cole v předkole nastoupil, už by nemohl hrát v této sezoně poháry za jiný klub a z přestupu by sešlo.

Ve druhém úterním zápase nastoupí téměř jistě český fotbalista v základní sestavě. Štěpán Vachoušek se v barvách Austrie Vídeň postaví proti Benfice Lisabon. Úřadující rakouský mistr není v ideálním rozpoložení: v úvodních čtyřech kolech domácí ligy nevyhrál ani jeden zápas a jeho kouč Frankie Schinkels před čtvrtým pokusem o premiérovou účast v hlavní soutěži v postup příliš nevěřil. "Benfica je jasný favorit," řekl a ofenzivu soupeře, již před sezonou posílil Rui Costa z AC Milán, označil za evropskou špičku.

Reklama