Hlavní obsah

Matějovský: Fandit přijde i těhotná přítelkyně

Fotbalisté Mladé Boleslavi zaplatili v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů nováčkovskou daň a z hřiště tureckého Galatasaraye Istanbul si přivezli porážku 2:5. Přesto hráč loni druhého celku nejvyšší české soutěže Marek Matějovský v rozhovoru pro deník Právo říká, že se snu o postupu stále nevzdal.

Článek

Myslíte, že ještě můžete myslet na postup přes Galatasaray?

Bude to strašně těžké, ale nezbývá nám než se o to porvat. Vím, že vyhlídky jsou škaredé, ale naděje ještě žije. Náš postup by asi byl pro všechny obrovskou senzací.

Je vítězství 3:0 nebo 4:1 ve vašich silách?

Musíme v to věřit, na Valerengu jsme taky doma vlítli a brzy jsme vedli 3:0. I když je jasné, že Galatasaray má lepší a hlavně zkušenější tým. Každý do toho musí dát sto procent a se štěstím to dokázat můžeme. Budeme se rvát, to slibuju.

Co vám může hrát do karet?

Náš stadión. Turci tady budou mít málo fanoušků. Potřebujeme dát brzy gól a hlavně žádný nedostat. Pak už by to bylo složité. V lize jsme mockrát neinkasovali, ale v Istanbulu jsme to nezvládli. Ten výprask byl šok. Sice jsme tam dali dva góly, ale dostat jich pět, to je moc. Asi to bylo dáno i tím, že jsme s nimi chtěli hrát otevřený fotbal.

Dokážete nahradit střelce Kuliče?

Je to bezesporu naše největší osobnost, kapitán. Podává kvalitní výkony, které ho vynesly až do reprezentace. Mně osobně se s ním hraje výborně, ale realita je taková, že si bez něj musíme poradit. Vedení klubu přes léto dělalo všechno pro to, aby se kádr zkvalitnil. Trenér určitě zvolí optimální sestavu.

Pokud vypadnete, čeká na vás přesto Pohár UEFA. Byla by to dostatečná náplast?

Kdyby nám to někdo řekl před startem sezóny, brali bychom to všemi deseti. Ale když jsme vyřadili Valerengu, začali jsme snít, že bychom to mohli dotáhnout až do Ligy mistrů. Do třetího kola jsme se určitě dostali právem, s Valerengou jsme hráli dobře.

Kolik lidí vám ve středu přijde na stadión držet palce?

Přítelkyně, i když je v pokročilém stadiu těhotenství. Rodiče, brácha, spousta kamarádů. Sehnal jsem asi dvacet lístků.

Budete na dálku přát postup Liberci?

Určitě, moc bych si přál, aby se v Lize mistrů objevil český mančaft. Nejhezčí by bylo, kdyby tam postoupily oba. Držím jim palce a myslím, že i oni nám.

Reklama

Související témata: