Hlavní obsah

Schickova šance na finále Ligy mistrů? Římané musejí vyřadit Liverpool! Giganti proti sobě

Nyon
Aktualizováno

Barcelónu senzačně vyřadili, a tak fotbalisté AS Řím s českým útočníkem Patrikem Schickem v sestavě mohou dál snít velký sen. Los ve švýcarském Nyonu rozhodl, že v semifinále Ligy mistrů narazí na Liverpool. Druhou dvojici tvoří giganti Bayern Mnichov a Real Madrid. Zápasy se hrají 24./25. dubna a odvety 1./2. května. Finále je na programu 26. května v Kyjevě.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Přes Barcelonu se Samuelem Umtitim se Patrik Schick (vlevo) a jeho AS Řím senzačně přehoupli do semifinále Ligy mistrů. A teď do finále...?

Článek
Fotogalerie

Ambasador Andrej Ševčenko se při losu postaral o předčasné finále. Jasná věc, když již v semifinále na sebe narazí giganti Bayern Mnichov a Real Madrid.

Bavorská mašina si v předstihu zajistila bundesligový titul a pod vedením kouče Heynckese si hodlá zopakovat treble z roku 2013. Zbývá jen ještě vyhrát Německý pohár a Ligu mistrů.

"Dobře si vzpomínám, že když jsme treble získali, museli jsme přejít přes Juventus a Barcelonu. Takže doufám, že další gigantický soupeř je dobré znamení," usmívá se Jupp Heynckes.

Proti však bude Bílý balet, který může jako první klub v historii ovládnout milionářskou soutěž potřetí v řadě. Real je už tak jediným týmem, který dokázal triumf obhájit. Teď může svůj počin ještě vylepšit...

"Je těžké dostat se v Lize mistrů osm let po sobě do semifinále, což jsme dokázali. Nejtěžší jsou vždy poslední kroky. Doufáme, že trofej znovu obhájíme. Bayern je ovšem skvělý tým a budeme muset v obou zápasech podat mimožádné výkony," přemítá Emilio Butragueño, ředitel Realu.

Real má s Bayernem v Lize mistrů vyrovnanou bilanci 11 výher, 11 porážek a dvou remíz, ale loňské měření sil zvládl lépe Bílý balet. Do semifinále tehdy postoupil po výsledcích 2:1 a 4:2 po prodloužení.

Los a program semifinále fotbalové Ligy mistrů:
První zápasy:
24. dubna: Liverpool–AS Řím,
25. dubna: Bayern Mnichov–Real Madrid.
Odvetné zápasy:
1. května: Real Madrid–Bayern Mnichov,
2. května: AS Řím–Liverpool.

Jasné také je, že do finále senzačně proklouzne jeden velký černý kůň. Buď Liverpool, který v anglickém čtvrtfinále vypoklonkoval Manchester City, nebo AS Řím, jenž zase senzačně obrátil dvojzápas s Barcelonou.

Pro dvojici soupeřů jde o reprízu finále Poháru mistrů evropských zemí z roku 1984, kdy po penaltovém rozstřelu uspěl anglický celek.

"Dostali jsme po mnoha letech skvělou příležitost k odvetě. Semifinále samozřejmě bude obtížné, protože Liverpool je velmi silný. Musíme znovu podat výkon, jaký jsme ukázali proti Barceloně," komentuje los Monchi, sportovní ředitel římského klubu.

Nejlepší střelec Liverpoolu Mohamed Salah nastoupí proti svému bývalému klubu, odkud na Anfield loni přestoupil.

"Teď sice budeme 180 minut soupeři, ale ať se stane cokoliv, budeme přáteli na celý život. Těším se na vás," napsal na sociální síti twitter egyptský útočník, který dal v Lize mistrů za Liverpool stejně jako jeho spoluhráč Firmino osm branek a dalších 29 přidal v Premier League.

Reklama

Související témata: