Hlavní obsah

Fotbalisté Spartaku přijeli na zápas metrem a po minutě dostali vítězný gól

MOSKVA

Dvě hodiny čekání na silnici v zácpě, kdy se autobus posunul o pouhých sto metrů, to bylo moc i pro psychicky odolné a trénované fotbalisty. Mužstvo moskevského Spartaku nezvládlo v úterý katastrofickou dopravní situaci a na zápas Ligy mistrů s Interem Milán se nakonec vydalo metrem. Na stadion hráči dorazili těsně před výkopem a po pouhých 58 sekundách hry inkasovali branku, která rozhodla zápas.

Článek

"Bál jsem se, že ztratím mužstvo ve vagonu, sháněl jsem je, měl jsem strach, že někdo někde zmizí," přiznal trenér Spartaku Vladimir Fedotov ruským médiím. Taktickou přípravu před zápasem musel kvůli časovému tlaku provést přímo ve voze.

V úterý odpoledne byla doprava v Moskvě paralyzovaná kvůli obrovskému množství aut a mnoha drobným haváriím. Podle některých médií vznikaly zácpy i kvůli uzavírkám hlavních bulvárů, po nichž se měl přemísťovat angolský prezident José Eduardo dos Santos. Jeho vládní kolona měla prý 60 vozů.

Tým Spartaku nasedl do metra na stanici Sucharevskaja nedaleko centra Moskvy. V podzemí projeli fotbalisté devět zastávek a vystoupili na stanici Sportivnaja u stadionu v Lužnikách. Mnozí hráči jeli moskevským metrem vůbec poprvé. Většinou totiž mají k dispozici vlastní automobil i s řidičem, do podzemí se mnoho z nich bojí.

Poprvé jel moskevským metrem například rakouský reprezentant Martin Stranzl. "Byl jsem šokovaný, jak bylo plné," divil se. Kapitán Spartaku Jegor Titov se do metra vydal naposledy někdy na začátku devadesátých let minulého století. Vyprávěl, že fotbalisty musela doprovázet policie. "Dovolili nám jet zadarmo. Bylo to v pohodě, i když tam bylo trochu horko," řekl.

Podle tiskového mluvčí moskevského klubu Vladimira Ševčenka zasáhla v úterý na silnici "vyšší síla". "Byla to dopravní katastrofa, nemohli nám pomoci ani dopravní policisté, ani záchranáři, prostě jsme museli použít metro. Stává se to tak jednou za půl roku, kdy celé město stojí. Zkrátka to byl zásah shůry," uvedl Ševčenko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články