Hlavní obsah

Týmový výkon jako proti Slovensku nám v předchozích zápasech chyběl, říká Krmenčík

Trnava

Vypjatou sobotní bitvu zvládl útočník Michael Krmenčík skvěle. Dal důležitý vedoucí gól, svedl spoustu tvrdých a vítězných soubojů se slovenskými stopery Škrtelem a Škriniarem. Za klíčovou pro svůj gól považoval přihrávku Bořka Dočkala a pro výhru 2:1 pak týmový výkon, který v předchozích duelech chyběl...

Rodiče na nás dneska mohli být hrdí, řekl po vítězství nad Slovenskem Michael KrmenčíkVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Návrat Dočkala českému týmu hodně pomohl, shodují se střelci obou gólů

Jsem hlavně rád, že jsem pomohl týmu, říká žolík Patrik Schick

Rodiče na nás dneska mohli být hrdí, řekl po vítězství nad Slovenskem Michael Krmenčík

Mám radost, jak jsme to zvládli, jak ten tým fungoval, řekl o své premiéře trenér Jaroslav Šilhavý

Jak hodnotí výsledek utkání Marek Hamšík? A co říká atmosféře?

Bořek Dočkal vám poslal v 52. minutě perfektní přihrávku, ale vy jste musel ustát atak obou stoperů Škriniara i Škrtela. Bylo těžké si srovnat ještě míč a dát gól?

Bořek mi poslal opravdu krásnou přihrávku, on má na gólu velikou zásluhu. Nějak jsem se tam zorientoval a uklidil míč do branky. Souboj se stopery byl obtížný, ale oni mě nemohli faulovat.

Tvrdé bitvy jste sváděl zejména s Martinem Šrtelem...

On hrál stý zápas za reprezentaci o to víc chtěl vyhrát. Vím, že je to hodně tvrdý stoper. Ale nebylo v tom nic, co by překračovalo rámec fotbalu. Ledacos jsme si řekli i na hřišti, ale po utkání jsme si podali ruku. Žádná averze mezi námi nebyla. Nic bych v tom neviděl, bylo to v pohodě.

Dá se takový vypjatý zápas srovnat třeba s duely v Lize mistrů?

Takhle vypadají zápasy v evropských soutěžích. S Ligou mistrů se to dá srovnat. Mají nasazení, náboj, spád, jde o hodně. Utkali se nejlepší hráči Slovenska a nejlepší hráči Česka, nějakou kvalitu to mělo a já doufám, že naši fanoušci budou po tomto utkání zase spokojení.

Takže moc důležité vítězství...

Určitě a z mnoha pohledů. Mužstvo potřebovalo nový náboj, ten přišel nejen v podobě trenéra Šilhavého, ale i dalších kluků. Bořek Dočkal to vzal jako kapitán do svých rukou, bylo to znát před zápasem i během něho. O dobrou pohodu se stará i masér Eduard Poustka, který se k reprezentaci vrátil. Legrácky, jaké dělá on, jsem ještě nezažil a atmosféře hodně pomohl. Mužstvo žije, chytlo druhý dech. Věřím, že budeme dál úspěšní.

Je návrat Dočkala opravdu tak klíčový?

Určitě. Hraje v USA a v MLS je králem asistencí. Takového hráče český nároďák potřeboval. Umí dát výbornou přihrávku, obejít protihráče, ve středu hřiště v Trnavě kraloval. Jsem rád, že je zpátky a správně má i kapitánskou pásku.

Slováky jste v první půli přehrávali. Pomohlo vám to k upevnění sebevědomí, které v předchozích zápasech chybělo?

Potřebovali jsme hlavně popíchnout k tomu, abychom hráli to, co nám trenér několik dní dával do hlavy, tedy kdo co a kde má hrát. Plnili jsme to dobře a vyhráli. Ve druhé půli pak soupeř tlačil, ale situaci jsme ustáli.

Byl týmový výkon tím, co v předchozích zápasech reprezentaci chybělo?

Přesně tak.

Berete výhru i jako dobrou pozici před úterním duelem v Charkově s Ukrajinou?

Určitě ano. Jsme zpátky ve hře o první místo ve skupině.

Reklama