Hlavní obsah

Vítězové derby už jsou v Charkově, nemocný Kadeřábek letěl domů

Aktualizováno

Oslava prací, tak by se dala charakterizovat neděle české fotbalové reprezentace, která v sobotu zvítězila 2:1 na Slovensku. Dopoledne si ještě tým zatrénoval v Trnavě, pak se přesunul na letiště do Bratislavy a přesunul se do Charkova, kde ho v úterý čeká další duel Ligy národů proti vedoucí Ukrajině. Opačný směr nabral obránce Pavel Kadeřábek, který kvůli zdravotním problémům mužstvo opustil.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Brankář Tomáš Vaclík po příletu do Charkova.

Článek

Nabitý program nedá vítězům derby usnout na vavřínech. Národní tým přistál v půl šesté místního času v Charkově a přesunul se na hotel, kde ho během večera čeká videorozbor Ukrajiny a rehabilitace. Ještě dopoledne navíc v Trnavě stihl lehčí pozápasový trénink.

„Nic náročného. Pro nás, co jsme hráli, šlo spíše o regenerační trénink pro ty, ostatní se trochu zadýchali. Hlavně jsme ale dávali do kupy síly na další zápas a program byl více odpočinkový," líčí záložník David Pavelka.

Nejdřív žaludeční problémy, pak rána do hlavy

S mužstvem už není obránce Pavel Kadeřábek. Kvůli zdravotním problémům nabral opačný směr domů do Prahy.

„Pavel se potýkal již několik dnů s žaludečními problémy, nicméně před zápasem se cítil dobře a měl obrovskou chuť nastoupit. Během druhého poločasu si však řekl o střídání. Jeho stavu neprospěl ani úder loktem, který v průběhu zápasu utržil," vysvětluje mluvčí reprezentace Pavel Pillár.

Trenér Šilhavý žádného náhradníka povolávat nebude.

„Když vypadne hráč jako Kadeř, který je poslední roky stabilním členem sestavy, tak to zásah do sestavy bude. Ale věřím, že kluci ho nahradí předvedou výkon, aby se nemuselo mluvit o tom, že nám chyběl," doufá brankář Tomáš Vaclík.

Utkání se v Charkově hraje v úterý od 20:45 SELČ.

Reklama