Hlavní obsah

Nový začátek Čechy šlechtí. Rychle si udobřili nakvašené fanoušky

Praha

Tři ze čtyř zápasů pod taktovkou nového trenéra Jaroslava Šilhavého vyhráli. Fotbalová reprezentace se tak nejen udržela ve druhé divizi Ligy národů a ve druhém koši pro nasazení při losu kvalifikace ME 2020. Zaplašila také blbou náladu, která národní tým obestřela v závěru éry Karla Jarolíma. „Trenérův nástup jsme vzali jako nový začátek. Byl potřeba, protože před dvěma třemi měsíci jsme nebyli v situaci, ve které bychom chtěli být. Vnímali jsme také, že lidé nejsou rádi, kam se reprezentace dostala,“ uvědomuje si kapitán týmu Bořek Dočkal po výhře 1:0 nad Slovenskem.

Další krůček ve sbírání sebevědomí, řekl kapitán Bořek Dočkal Video: Sport.cz

 
Článek

Výsledky někdy nejsou úplně všechno. Tak se také na finiš Ligy národů dívá kapitán fotbalové reprezentace.

„Z mého pohledu bylo důležitější udržet se na cestě, po které jsme šli, než jak dopadne Liga národů," ujišťuje Bořek Dočkal.

„Samozřejmě jsme se chtěli udržet, ale bylo potřeba odehrát závěr soutěže dobře takticky a nedělat chyby. Věděli jsme, že bude potřeba si udržet standard, který jsme nastavili. Jsem rád, že se nám to povedlo, protože každá výhra, každý dobrý výkon nás na naší cestě může posunout dál," cení si záložník Philadelphie.

Rozhodující bude až kvalifikace na EURO 2020. „Za poslední čtyři zápasy jsme ušli kus cesty," poukazuje Dočkal.

Čeští fotbalisté porazili Slováky díky povedené trefě Patrika SchickaVideo: Sport.cz, Sport.cz

Prestižní derby v Edenu rozhodl Patrik Schick. Kapitán věří, že talentovanému útočníkovi úspěšné vystoupení pomůže v AS Řím ke stabilnímu místu v základní jedenáctce.

„Bylo vidět, že máme vpředu rozdílového hráče, kterého se obrana bojí a couvá před ním. Doufám, že ho viděli i v klubu a bude teď nastupovat častěji," přimlouvá se Dočkal.

Reklama

Související témata: