Hlavní obsah

Ronaldo šokoval soupeře! Co mu po finále Ligy národů řekl?

Porto/Praha

Byla to snad snaha uchlácholit poraženého soupeře nebo vážně míněná nabídka? Kdo ví. Talentovaný zadák nizozemské reprezentace Matthijs de Ligt byl každopádně trochu v šoku poté, co mu hvězda soupeře a jeden z nejlepších fotbalistů světa Cristiano Ronaldo po skončení finálového duelu Ligy národů nabídl, zda by nechtěl být od příští sezony jeho spoluhráčem v Juventusu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Portugalská hvězda Cristiano Ronaldo líbá trofej pro vítěze Ligy národů.

Článek

Rozjásaní Portugalci a smutní Nizozemci, takový byl obrázek na Estadio Dragao v Portu po prohře Oranjes 0:1 v nedělním finále Ligy národů. Najednou se při podávání rukou hráčů obou týmů mladý obránce Ajaxu De Ligt rozesmál. A to krátce poté, co k němu pár slov prohodil slavný Ronaldo a ještě ho krátce pohladil po vlasech.

„Zeptal se mě, nechceš hrát se mnou za Juventus?" přiblížil později De Ligt stanici NOS. „Byl jsem trochu v šoku, proto jsem se začal smát. V první chvíli jsem mu vůbec nerozuměl."

Devatenáctiletý De Ligt, jeden z klíčových článků letošního semifinalisty Ligy mistrů, je na evropském trhu žhavým zbožím a experti předpokládají, že s největší pravděpodobností amsterdamský klub opustí. Eminentní zájem už projevily Manchester United, Paris St. Germain a Barcelona, později se přidal i čerstvý vítěz Champions League Liverpool.

„Teď pojedu na dovolenou, pak si proberu nabídky a pečlivě je zvážím. Pro mladého hráče jako jsem já je především důležité, aby nastupoval pravidelně. To je hlavní podmínka," dodal De Ligt, který navíc v sezoně pomohl Ajaxu k triumfu v nizozemské lize i poháru.

Reklama

Související témata: