Hlavní obsah

Legendy Poborský, Koller a Šmicer v roli modelů! Jak se vám líbí nové dresy reprezentace?

Praha
Aktualizováno

Kéž by se s nimi vrátily slavné časy, řeknou si fanoušci. Karel Poborský, Jan Koller a Vladimír Šmicer se na skok vrátili do fotbalové reprezentace. Legendy přijaly roli modelů, aby předvedly nové dresy národního týmu. Sada je v tradičních národních barvách, tedy červené a modré. Reprezentace měla v nových dresech nastoupit už v březnových přípravných zápasech ve Spojených státech amerických a hlavně následně v červnu na mistrovství Evropy. Nakonec se však ani jedna akce kvůli epidemii koronaviru neuskutečnila.

Nové dresy fotbalové reprezentaceVideo: FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Konečně došlo také na příjemné akce. „Představení nových dresů se neustále odkládalo, ale teď už se reprezentační fotbal konečně vrací. Národní tým v nových dresech poprvé nastoupí proti Skotsku. Tradiční barvy - červená a modrá - zůstaly a já doufám, že -pojetí bude mít úspěch u hráčů i českých fanoušků. Mně osobně se dresy líbí," avizuje Martin Malík, předseda Fotbalové asociace ČR.

Ještě před A týmem oblékne nové dresy reprezentace do jedenadvaceti let v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v zápase v San Marinu (2. září).

Národní tým bude v nových dresech nastupovat na podzim v Lize národů a příští rok v kvalifikaci mistrovství světa i na evropském šampionátu. Čili v následujících dvou letech.

„Nové domácí dresy českého národního týmu navazují na jejich tradiční pojetí a spojení s barvami České republiky. Jednoduchý a čistý design nechává dominantně vyniknout červené barvě v kombinaci s modrou. Celá kolekce domácích dresů pro evropské národní týmy hrající ve značce Puma, mezi nimiž je například Itálie, Švýcarsko či Rakousko, je zaměřena na tradiční pojetí a mimořádnou kvalitu zpracování tak, aby hráčům poskytovala maximální komfort a funkčnost," líčí Jan Sochor, generální ředitel společnosti pro střední a východní Evropu.

Konzervativnější než v poslední době

Nová domácí sada českých dresů je konzervativnější než v poslední době, bez výrazných dekorací. Kromě loga reprezentace a znaku výrobce je na dresu už jen bílý nápis Czech Republic, zezadu u krku.

Foto: FAČR

Bořek Dočkal a Vladimír Coufal v nových dresech.

„Kombinace červené a modré je osvědčená, líbí se mi i použité odstíny obou barev. Já jsem proto s finální podobou spokojený. Věřím, že nové dresy budou mít úspěch i u fanoušků. Ale hlavně bych si přál, aby se nám v nich dařilo, protože o to jde především," usmívá se trenér Jaroslav Šilhavý.

Hlavní kombinací pro červenou sadu dresů jsou modré trenýrky a červené stulpny. Pokud by kvůli soupeři taková varianta použít nešla, budou trenýrky červené a stulpny modré. Tým bude v dresech nastupovat ve všech domácích zápasech, ale i v některých venkovních utkáních, když to barevná kombinace domácího mužstva dovolí.

Líbí se vám nové dresy národního týmu?
ano
74,2 %
ne
25,8 %
Celkem hlasovalo 2843 čtenářů.

Reklama