Hlavní obsah

Skotsko - Izrael 1:1Skotsko v české skupině Ligy národů remizovalo s Izraelem

Fotbalisté Skotska, kteří měli být v pondělí v Olomouci dalším soupeřem české reprezentace v Lize národů, odstartovali základní skupinu remízou 1:1 s Izraelem. Zápas se ale kvůli obavám z dalšího šíření koronaviru v českém týmu neuskuteční. Finalisté minulého úvodního ročníku Nizozemci v nejvyšším patře soutěže porazili 1:0 Polsko, zatímco Itálie remizovala 1:1 s Bosnou a Hercegovinou.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Skot Ryan Christie slaví gól proti Izraeli.

Článek

Skotsko v Hampden Parku, kde se stejně jako na ostatních stadionech hrálo kvůli koronaviru bez diváků, vedlo od 45. minuty díky penaltě Christieho. Po přestávce ale převzal iniciativu Izrael, na jehož hřišti se Češi představí 11. října, a dočkal se vyrovnání zásluhou povedené individuální akce Zahaviho.

Jedinou branku zápasu v Amsterodamu dal v 61. minutě Bergwijn a v desátém utkání si připsal první zásah v nizozemské reprezentaci. Polsko se většinu zápasu bránilo a bez vítěze Ligy mistrů a jejího nejlepšího střelce Roberta Lewandowského si příliš šancí na vyrovnání nevypracovalo.

Nizozemce vedl po odchodu Ronalda Koemana do Barcelony prozatímní kouč Dwight Lodeweges. Dosavadní asistent se stal prvním trenérem oranjes od roku 1998, který při své premiéře na lavičce slavil vítězství.

Ve druhém utkání skupiny 1 poslal Bosnu ve Florencii do vedení po hodině hry Džeko. Domácí srovnali v 67. minutě zásluhou Sensiho a prodloužili svou neporazitelnost na 21 zápasů. Výběr trenéra Manciniho však po jedenácti výhrách za sebou však poprvé ztratil body.

Ve skupině C4 vstoupili úspěšné do nového ročníku Ligy národů fotbalisté Kazachstánu pod vedením českého trenéra Michala Bílka. Kazaši, kteří v minulé sezoně postoupili z nejnižší soutěže, uspěli 2:0 v Litvě. Jejich dalšími soupeři budou Bělorusko a Albánie, jejichž dnešní zápas skončil 0:2.

Fotbalová Liga národů:
Skupina A1:
Florencie: Itálie - Bosna a Hercegovina 1:1 (0:0)
Branky: 67. Sensi - 57. Džeko.
Amsterodam: Nizozemsko - Polsko 1:0 (0:0)
Branka: 61. Bergwijn.
Skupina B1:
Bukurešť: Rumunsko - Severní Irsko 1:1 (1:0)
Branky: 25. Puscas - 86. Whyte. ČK: 39. Magennis (Sev. Ir.).
Oslo: Norsko - Rakousko 1:2 (0:1)
Branky: 66. Haaland - 35. Gregoritsch, 54. Sabitzer z pen.
Skupina B2:
Glasgow: Skotsko - Izrael 1:1 (1:0)
Branky: 45. Christie z pen. - 73. Zahavi.
Skotsko: Marshall - Jack, McKenna, Tierney, Robertson - Forrest, McTominay, McGregor, Christie - McGinn (79. Armstrong), Dykes (74. Burke). Trenér: Clarke.
Izrael: Marciano - Dasa, Tibi, Biton, Tawatha - Abd Elhamed, Natcho, Perec (72. Cohen) - Solomon (90. Glazer), Dabbur (79. Weissman), Zahavi. Trenér: Ruttensteiner.
Skupina C4:
Vilnius: Litva - Kazachstán 0:2 (0:1)
Branky: 4. Zajnutdinov, 86. Kuat.
Minsk: Bělorusko - Albánie 0:2 (0:1)
Branky: 23. Cikalleshi, 78. Bare.

Reklama

Související témata: