Hlavní obsah

Češi jsou ve Skotsku favorité, k zisku tří bodů se přiklánějí také sázkaři

Praha

Česká fotbalová reprezentace se po trochu kostrbatém vítězství v Izraeli zastavila doma k přetestování a plynule pokračuje v jízdě Ligou národů, když nabrala směr Skotsko. Covidové síto bylo relativně milosrdné, mužstvo se každopádně bude muset obejít bez trenéra Šilhavého, což by ale při zkušenosti kádru nemělo představovat výraznější handicap. Češi v tabulce skupiny na své soupeře ztrácejí bod, cílem je tedy jednoznačně zvítězit. A bookmakeři jsou relativně optimističtí, na výhru hostů nasadili kurz 2,3:1, na remízu se sází v poměru 3,25:1 a domácí Skotové mají kurz 3,35:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté české reprezentace oslavují Peškův gól na 1:0 během utkáním Ligy národů se Skotskem.

Článek

Národní tým ve čtvrtém ze šesti duelů skupiny B2 Ligy národů nastoupí v Glasgow proti domácímu Skotsku. Pokud česká reprezentace zvítězí, posune se do čela tabulky.

„Skotsko si v posledním duelu bez většího problému poradilo se Slováky a potvrdilo, že doma zahrát umí. Jejich výkon v prvním vzájemném souboji proti narychlo poskládanému českému ‚béčku' byl ale velkým zklamáním, jejich výhra byla z kategorie nezasloužených. O to větší motivaci bude nepochybně tým vedený Jiřím Chytrým mít," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

I ve složité situace děláme všechno pro to, abychom byli připraveni, říká Vladimír DaridaVideo: Sport.cz, FAČR

„Koronavirus sice zasáhl český tým, také Skotsko je ovšem ze stejného důvodu oslabené. Především v defenzivě. Zápas bude pro skupinu zásadní. Čechy dělí od jejich protivníka pouhý jeden bod. Reprezentanti proti Skotsku vyhráli jediný z posledních pěti zápasů," poznamenává Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Skotům bude stačit remíza

Češi mají podle předpokladů slušnou šanci na bodový zisk.

„Při skládání sestavy se asistent hlavního kouče bude muset vyrovnat s několika absencemi, totéž ale platí pro domácí výběr. Skotům bude stačit remíza a tomu přizpůsobí i taktiku, přesto věřím, že se dokážeme prosadit, a nakonec vyválčíme plný počet bodů," říká Hanák.

S Jaroslavem Šilhavým budeme v kontaktu online nebo přes člena realizačního týmu, říká trenér Jiří ChytrýVideo: Sport.cz, FAČR

Ač trochu opatrný, tak přece jen jasný vzkaz vychází i z dosavadního průběhu sázek. Vítězství českého týmu očekává u Fortuny přibližně polovina sázkařů, remízu zvolilo 30 % a na triumf domácích Skotů vychází zbývajících 20 %.

Také podle konkurence se národní tým může po výhrách na Kypru a v Izraeli dočkat i dalšího úspěchu.

„Také naši bookmakeři se přiklánějí k vítězství českého týmu, kterému věří i 66 % sázkařů. Dalších 19 % tipérů pak sází na výhru Skotska. Zbývajících 15 % odhaduje remízu. Podle kurzu 1,37 uvidíme alespoň dvě branky," rekapituluje Světlíková.

Reklama

Související témata: