Hlavní obsah

Němci jsou silní v jakémkoliv složení, líčí Matějů velký zážitek

dos, zpSport.cz

Těsně prohráli, středeční přátelský duel s Německem si však čeští fotbalisté zapíší jako nezapomenutelný zážitek. Nesnižuje ho ani skutečnost, že favorit nastoupil v Lipsku s výběrem bez největších hvězd. „Je to pořád Německo. I když nenastoupili v plné sestavě, jednalo se vesměs o hráče, kteří pravidelně nastupují v bundeslize,“ poukazuje obránce Aleš Matějů.

Dobrá prověrka před Eurem, tak viděl Aleš Matějů duel s Němci. Mohli jsme tam podat lepší výkonVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Teprve druhý start za reprezentační áčko, a hned proti čtyřnásobným mistrům světa. Duel s Německem měl patřičnou prestiž, i když trenér Joachim Löw šetřil řadu největších opor na Ligu národů.

„Myslím, že i kdyby hráli na EURO s tímhle týmem, budou kvalitní. Takže pro nás dobrá prověrka a může nám jen pomoci," ujišťuje Aleš Matějů v nahrávce pro média směrem k mistrovství Evropy v příštím roce.

V první půli jsme nestíhali a dělali chyby. Štěstí, že nás Pavlenka podržel, přiznal trenér Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

„Velký zážitek, jen škoda, že na stadionu nemohli být diváci. Ale taková je bohužel situace. Můžeme být vůbec rádi, že hrajeme. Doufám, že se to brzo změní," přeje si čtyřiadvacetiletý obránce italské druholigové Brescie.

V Lipsku odehrál celých 90 minut. První poločas na pravém kraji obrany, druhý na levém, kde v poslední době hraje v klubu.

„Cítím se teď líp vlevo, ale ani vpravo to pro mě není něco úplně neobvyklého. Ani s jednou pozicí nemám problém. V druhém poločase jsme byli asi aktivnější vpředu, začali jsme líp napadat. Když jsme zapresovali, získali jsme většinou balon a mohli jsme ho mít na kopačkách," popisuje Matějů.

Naděje na postup ještě žije

Během čtvrtka se s mužstvem přesunul z Lipska do Plzně, kde reprezentaci čekají závěrečné dva duely Ligy národů proti Izraeli a Slovensku.

Právě v dresu Viktorie do léta 2017 působil a má s ní jeden mistrovský titul. „Po dlouhé době jsem v Plzni, a hned s nároďákem. Určitě se moc těším. Doufám, že vyhrajeme, a o to hezčí návrat bude," usmívá se.

Rozhodli jsme se s Němci hrát rovnocennou partii, a ta odvaha někdy byla proti nám, říká Jakub BrabecVideo: Sport.cz, FAČR

Češi jsou ještě stále ve hře o postup do první divize. Situace národního týmu je ovšem složitá. Musí oba zbývající duely vyhrát a doufat, že vedoucí Skotsko vytěží ze dvou závěrečných utkání už jen maximálně jeden bod.

„Myslím, že reálný postup je. Dokud je možnost bojovat o první místo, tak za tím půjdeme. Vím, že všichni pro postup uděláme maximum. Musíme se soustředit na naši hru, která je dána. A je jedno, proti komu budeme hrát," avizuje Matějů.

Reklama

Související témata: