Hlavní obsah

Slováci, pomozte! Postup mezi vyvolené ještě Darida nevzdává

Plzeň

Postup mezi smetánku vyvolených je ještě stále ve hře. Jeho rovnice je ovšem pro české fotbalisty trochu krkolomná. Aby se v Lize národů ze skupiny B2 posunuli do první divize, musí v Plzni porazit Izrael i Slovensko. A doufat, že vedoucí Skotsko ve dvou zbývajících kolech získá maximálně už jen bod. „Šance na první místo samozřejmě ještě nějaká je,“ věří záložník Vladimír Darida, který se těší z návratu na plzeňskou půdu.

Vladimír Darida si užívá návrat do Plzně. Jsem tady jako doma, vždycky se sem těšímVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Zase se cítí jako doma. Se vším všudy. S Viktorkou má dva tituly, z jejího dresu pak zamířil do bundesligy.

„Vždy se mi v Plzni hrálo dobře. Pokaždé tady přišla spousta lidí, jsou tady výborní fanoušci. Já osobně jsem se tu vždy cítil jako doma, vlastně jsem tady doma. Na každý zápas tady se moc těším," líčí Vladimír Darida, záložník Herthy Berlín.

V první místo ve skupině hodně věříme, ale nemáme to ve svých rukou, říká trenér Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

Reprezentace v Plzni vyhrála všech pět utkání v samostatné historii. Teď potřebuje vítěznou bilanci udržet také v neděli s Izraelem a ve středu se Slovenskem.

Nutnou podmínkou je ovšem také dvojí klopýtnutí Skotů, na něž Češi ztrácejí čtyři body. Ostrované hrají nejprve na Slovensku, končí pak v Izraeli.

Snad se Slováci nachystají

„V zápase na Slovensku jsou oba dva týmy v podobné pozici. Oba se kvalifikovaly na mistrovství Evropy. Budeme věřit, že Slováci se dokážou dobře nachystat a pomohou nám," neztrácí Darida naději.

„Uděláme vše, abychom vyhráli naše zbylé dva zápasy, a uvidíme, jak dopadnou další dva," dodává.

Výsledek baráže mě překvapil, ale aspoň se můžeme Skotům pomstít, říká Jakub JanktoVideo: Sport.cz, FAČR

Národní tým potřebuje navázat na úvodní část říjnového vzájemného duelu v Haifě, kde vyhrál 2:1.

„Myslím, že nedělní zápas může být podobný. Budeme se chtít prezentovat aktivní hrou a pokusíme se navázat na prvních 60 minut v Izraeli, kdy se nám dařilo je dostávat pod tlak. Musíme se snažit vytvářet tlak na balon," nabádá Darida.

Skotsko bude spolu s Anglií a Chorvatskem soupeřem českého týmu také ve skupině na letním evropském šampionátu.

Reklama

Související témata: