Hlavní obsah

Norští fotbalisté kvůli koronaviru nenastoupí v neděli v Rumunsku

Z nedělního programu Ligy národů vypadl zápas skupiny B1 mezi Rumunskem a Norskem kvůli výskytu koronaviru v kádru Seveřanů. Důvodem je pozitivní test obránce Omara Elabdellaouiho, kvůli němuž norské úřady požadují pro celý tým desetidenní karanténu. Norský svaz nejprve odložil dnešní odlet do Rumunska, následovalo odvolání zápasu, které potvrdila UEFA. Hostům hrozí kontumace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Matěj Vydra (vpravo) a Omar Elabdellaoui z Norska během přátelského utkání.

Článek

Norský svaz neuspěl s argumentací, že ostatní hráči byli čtyřikrát testováni a všechny výsledky byly negativní. Výprava chtěla cestovat vlastním autobusem a posléze vlastním charterovým letadlem, v Rumunsku měla bydlet v izolovaném hotelu.

"Norská fotbalová federace je přesvědčena, že může odcestovat v souladu s opatřeními. Norská vláda na to řekla ne. Nesouhlasíme s tím, ale samozřejmě nemůžeme vládě odporovat," uvedl v prohlášení svazový prezident Terje Svendsen. "Jsme zklamaní, že nás úřady nutí zůstat doma. Všech ostatních 54 členských zemí UEFA hraje tento týden fotbal, Norsko ne," konstatoval.

Norové totiž přišli už o druhé utkání v tomto reprezentačním okně, protože ve středu nemohli nastoupit doma proti Izraeli. Zápas byl zrušen rovněž na doporučení norských zdravotnických úřadů, tentokrát kvůli pozitivnímu testu v kádru soupeře. Ve středu mají Norové hrát s Rakouskem, za kterým na druhém místě tabulky zaostávají po čtyřech zápasech jen o skóre a mají pětibodový náskok před třetím Rumunskem.

Reklama

Související témata: