Hlavní obsah

Nervozita až do konce, neskrývá Šilhavý. Nároďák spasil gól pana domácího

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Druhá výhra nad Izraelem ve skupině Ligy národů měla známou koncovku. Stejně jako na půdě soupeře, také v Plzni museli čeští fotbalisté až do závěrečného hvizdu trnout, jestli tři body udrží. „Velice těžký zápas, nervozita až do konce,“ popisuje trenér Jaroslav Šilhavý výhru 1:0, která národnímu týmu udržela naději na postup do první divize. Ve středu musí ještě porazit Slováky a doufat, že vedoucí Skotsko nezvítězí v Izraeli.

Silný soupeř, nervozita až do konce, přiznal trenér Jaroslav Šilhavý. Teď ho čeká derbyVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Den před zápasem poukázal, že se vrací domů, že v Plzni se mu hraje vždycky výtečně.

Legionář z bundesligy se ukázal jako ideální pan domácí. Vladimír Darida s kapitánskou páskou na rukávu již v 7. minutě vstřelil po Coufalově přihrávce jediný gól zápasu.

„Zavolal jsem si na Jakuba Jankta a dostal krásný balon. Pak se zapojil Zdeněk Ondrášek, celkově krásná akce," pochvaluje si v rozhovoru pro ČT sport.

Druhý poločas byl ovšem ze strany českého týmu méně povedený. „Už jsme kazili a dostali se zbytečně pod tlak. Izrael neměl co ztratit, dal všechny síly dopředu. Fotbal je o hlavě, už jsme nebyli tak aktivní," přiznává Darida.

Češi si sami zápas zkomplikovali. „Dostali jsme se do něj rychle, dali gól po krásné akci. Jakub Jankto měl na noze pojišťovací branku, bylo by to veselejší," lituje trenér Jaroslav Šilhavý.

„Ve druhé půli nás soupeř dostal pod tlak. Ubránili jsme se. Také jsme měli protiútoky a šance, bohužel je neproměnili. Dohrávali jsme proti deseti, ale nervozita panovala až do konce," dodává kouč.

Zima místo Hovorky

Před středeční bitvou se Slováky v Plzni dochází k jedné změně v nominaci na místě stopera. David za Davida, slávista za slávistu.

Foto: Sport.cz

Český obránce David Zima (vpředu) drží míč před litevským útočníkem Eligijusem Jankauskasem v kvalifikaci ME.

Místo Hovorky, který se zranil při tréninku, trenéři povolali mladíka Zimu.

„Sledovali jsme ho v jednadvacítce, ale nechtěli jsme do ní sahat a povolávat ho do áčka, protože před sebou měla důležité zápasy. Teď se nabízí příležitost ho poznat a dát mu i jistý náskok, proto jsme ho povolali," vysvětluje rošádu v nominaci trenér Šilhavý.

Reklama

Související témata: