Hlavní obsah

Fotbalový obránce Rozehnal přestoupil do Lille, kde hostoval

HAMBURK

Fotbalovému obránci Davidu Rozehnalovi se splnilo přání a zůstane v Lille, kde v uplynulé sezoně hostoval z Hamburku. Francouzský mistrovský klub třicetiletého stopera vykoupil za 500.000 eur (12 milionů korun) ze smlouvy platné ještě na další sezónu a podepsal s ním nový kontrakt do roku 2014. Uvedla to agentura DPA.

Foto: Jean-Yves Bonvarlet, Reuters

David Rozhenal v dresu Lille (vlevo) a Romain Rocchi z Arles-Avignon.

Článek

Šedesátinásobný český reprezentant Rozehnal hrál za Hamburk v ročníku 2009/10. Na začátku minulé sezony se ale stal v HSV nepotřebným a už v rozjeté ligové soutěži zamířil v srpnu do Lille, s nímž nakonec v květnu získal double.

Při oslavách se Rozehnal netajil tím, že by ve francouzském klubu rád zůstal natrvalo, což také oznámil vedení Hamburku. "Tohle rozhodnutí je výhodné také pro nás. Nedostaneme za něj sice moc peněz, ale každé euro je dobré," citoval list Bild nového sportovního ředitele HSV Franka Arnesena.

Rozehnal přestoupil do Hamburku v roce 2009 z Lazia Řím podle tehdejších spekulací za osm milionů eur, německá média dnes uvádějí částku o tři miliony nižší.

Vysoký rodák ze Šternberka, jenž v české lize hájil barvy Sigmy Olomouc, tak bude pokračovat ve francouzské lize, kde hrál už v letech 2005-2007 za Paris St. Germain. Své první zahraniční angažmá absolvoval v belgických Bruggách (2003-2005), z působení v Newcastlu má také zkušenosti s anglickou Premier League (2007/08).

Českou republiku Rozehnal reprezentoval na evropských šampionátech v letech 2004 a 2008 a mistrovství světa 2006. Naposledy za národní tým nastoupil předloni na turnaji ve Spojených arabských emirátech.

Reklama

Související témata: