Hlavní obsah

Němci už dorazili, z Prahy si chtějí odvézt tři body

V pátek před půl druhou odpolední dorazila do Prahy výprava německých fotbalistů, které v sobotu čeká zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2008 s českou reprezentací. Hráči po příjezdu autobusu k pražskému luxusnímu hotelu Four Seasons zamířili rovnou do svých pokojů, ani nezamávali přihlížejícím německým fanouškům.

Článek

Na předzápasové tiskové konferenci, která odstartovala s dvacetiminutovým zpožděním, pak zástupci německé reprezentace vyzvedli kvality českého týmu. „Čeká nás duel dvou týmů, které patří k nejlepším v Evropě. Před vyprodaným stadiónem očekávám skvělý zápas,“ řekl novinářům trenér Joachim Löw.

Německý kouč zároveň pochválil české hlavní město a upozornil na sílu sobotního soupeře v útoku. „Česká ofenzíva není jen Koller, soupeř má několik dalších hráčů schopných rozhodnout zápas,“ dodal. Německý tým před důležitým zápasem hýří sebevědomím, z Prahy si chce odvézt výhru.

„Bude to náš nejtěžší zápas v kvalifikaci. Někteří hráči nám chybějí, ale máme důvěru v nominované. Máme velký respekt před českým týmem. Ale musím říct, že jsme se v posledních měsících přesvědčili, že se svojí hrou můžeme prosadit i na hřišti soupeře. To by měl být i případ zítřejšího zápasu. Samozřejmě se budeme snažit o výhru, ale i s bodem bychom za určitého vývoje zápasu mohli být spokojení. Zůstali bychom v čele skupiny,“ uvědomuje si německý lodivod.

Löw si nemyslí, že se jeho svěřenci budou na Letné věnovat jen defenzívě. „Neočekáváme, že budeme jen bránit. To by proti tak silnému soupeři ani nešlo. Budeme se snažit hrát ofenzivně a využívat každou příležitost k útočení,“ plánuje aktivní hru trenér.

Diváci Němce vyburcují

Zápas na Letné bude vyprodaný, a s odvěkým rivalem dá se očekávat bouřlivá atmosféra. Kapitán Němců Michael Ballack z toho ale nemá obavy. „Bouřlivá atmosféra pro nás bude motivací, přijeli jsme do Prahy pro tři body," tvrdí odhodlaně. Záložník se těší na souboj s týmovým spoluhráčem z Chelsea Petrem Čechem. „S Petrem jsme o zápasu diskutovali několik týdnů. Je to skvělý brankář a má respekt nejen v Anglii, ale i v Německu,“ ocenil kvality českého gólmana.

Německý trenér Löw nemohl pro pražský zápas vybírat ze všech variant, v trestu je kanonýr Klose, zranění jsou pak další hráči. Fit by pro zápas už měli být Frings a Metzelder, který by měl hlídat Jana Kollera. „Oba se už v tomto týdnu připravovali. Metzelder od úterý naplno trénuje. Frings ještě pauzíroval, jeho svalovému zranění jsme chtěli dát ještě oddych. Trénoval až ve středu. Oba budou ale připraveni k zápasu,“ upozornil Löw. V pořádku by měl být i útočník Kevin Kurányi, jenž měl také zdravotní potíže. „Kevin spadl na záda. V úterý dostal ještě uklidňující injekce, ale reakce na to přes noc nebyla dobrá. Proto musel ve středu pauzírovat, nyní už nemá problémy.“

Večer si němečtí fotbalisté vyzkoušejí trávník Toyota arény. Tam v sobotu ve 20:45 foukne italský arbitr Roberto Rosetti do píšťalky a zahájí očekávaný souboj o první místo v kvalifikační skupině D.

Reklama

Související témata: