Hlavní obsah

Brücknera těší počasí, sestavu tradičně tají

PRAHA

Spokojený s aktuálním počasím je trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner. Nízké teploty a vytrvalý déšť si kouč pochvaloval na páteční tiskové konferenci před sobotním kvalifikačním zápasem proti Německu. „Je výborné,“ pochválil počasí Brückner. Zkušený trenér jako tradičně odmítl naznačit možnosti rozestavení, ve kterém jeho svěřenci v sobotu do utkání vyběhnou.

Foto: čtk

Trenér Karel Brückner na tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

Spokojený může být trenér české reprezentace i se zdravotním stavem svých svěřenců. „Všichni nominovaní jsou zdravotně v pořádku. Nemáme žádné problémy,“ řekl v pátek Brückner.

Zkušený kouč jako tradičně neprozradil rozestavení, neupřesnil ani zda postaví jednoho či dva útočníky. „Už teď vím, jak nastoupíme. Zda s jedním, dvěma nebo třemi útočníky. Ale nechám si to pro sebe v utajení do posledních chvíle,“ je jako vždy tajemný Brückner. Sestavu tak novináři i fanoušci zjistí až 90 minut před sobotním kláním.

Z něj čeští hráči nemají strach, přestože Němci se ve svých prohlášeních holedbají sebevědomými prohlášeními. „Vůbec nejsme nervózní. Proti sobě nastoupí dva špičkové celky. A špičkové celky chtějí každý zápas vyhrát. A to chceme i my,“ říká kapitán reprezentace Tomáš Rosický. Záložník Arsenalu pět let v Německu působil, přesto zápas nevnímá prestižněji. „Chceme se soustředit na naší hru, na náš fotbal,“ upozorňuje.

Na slabiny soupeře nebudou spoléhat

Na výkon svých svěřenců se soustředí i trenér. „Nebudeme spoléhat na nějaké slabiny soupeře. Spíše na naši kvalitu,“ uvedl Brückner.

Lídr kvalifikační skupiny D měl před zápasem v Praze potíže se zraněními, přesto podle Brücknera Němci nasadí nejsilnější možnou jedenáctku. „Úvahy, že je soupeř oslabený, neberu. Ze základního kádru mají Němci k dispozici všech jedenáct hráčů základní sestavy.“

Největší respekt mají Němci z dlouhána Jana Kollera, nejlepšího kanonýra reprezentační historie. O forvarda Monaka by se měli starat urostlí Metzelder a Mertesacker. „Bránění Kollera není jen o výhře souboje. Ale i o prostoru a poutání dalších hráčů. Jendu Kollera dokážeme využít. Soupeř ať si jej brání, jak chce,“ má jasno Brückner.

Reklama

Související témata: