Hlavní obsah

Der Tagesspiegel: Zápas proti Česku bude zkouškou charakteru

BERLÍN

V kvalifikačním duelu s Čechy celkem o nic nepůjde, zápas však bude příležitostí pro vyniknutí brankářské dvojky německého národního mužstva Tima Hildebranda a celý tým bude muset ukázat svůj charakter a utkání nevypustit. Tak hodnotí význam středečního zápasu mezi Německem a Českem v kvalifikaci fotbalového mistrovství Evropy deník Der Tagesspiegel.

Článek

Z domnělého vrcholu kvalifikační skupiny D se stává pouhý přívěšek, dobrý snad jen pro Hildebranda, jenž proti motivovaným Čechům pravděpodobně dostane tu či onu příležitost se vyznamenat, napsal deník s poukazem na skutečnost, že o víkendu se německý tým v Irsku už kvalifikoval na závěrečný turnaj ME 2008 v Rakousku a ve Švýcarsku.

Hildebrand dosud odchytal jen méně důležitá utkání nebo přípravné zápasy s "tak renomovanými soupeři jako Rumunsko, Thajsko a Gruzie" a tento rok nastoupil proti "velmoci Kypru", lituje ironicky list náhradníka distancovaného Jense Lehmanna. Ve středu proti Česku "přitom jde - o nic," uvedl Der Tagesspiegel.

Brankář od celého mužstva očekává obvyklé nasazení, a s tím "to Němci pravděpodobně opět myslí vážně", podotkl list. Dokládá to citacemi kouče německé reprezentace Joachima Löwa, podle něhož z hráčů vyzařuje motivace a nepodléhají sebeuspokojení.

Zápas s Čechy bude zkouškou charakteru

"Utkání proti Česku ale není jen zkouškou charakteru pro prokazatelně charakterní mužstvo, pro Němce to bude něco jako neoficiální zahajovací zápas mistrovství Evropy. Evropský šampionát začíná - teď!" naznačil Der Tagesspiegel možný zdroj motivace německých hráčů. Před finálovým turnajem v alpských zemích totiž reprezentace odehraje už jen zbývající zápasy v kvalifikaci se slabšími soupeři a s hostiteli šampionátu Rakouskem a Švýcarskem, upozornil list.

"Po dezertu přijde ještě klobása," nadepsal svůj komentář deník Süddeutsche Zeitung, vycházející v Mnichově. Obrazně tak popisuje zdánlivou nemožnost, aby si němečtí hráči po menu o čtyřech chodech korunovaných dortem v podobě postupu vychutnali ještě zbývající utkání z povinnosti - přirovnaná ke klobáse s hranolkami.

Následující utkání už budou důležitá jen pro soupeře - pokud vůbec. Každopádně však pro Čechy, kteří si budou chtít zajistit druhé místo ve skupině a odčinit porážku 1:2 z domácího vzájemného zápasu, napsal Süddeutsche Zeitung.

Reklama

Související témata: