Hlavní obsah

Fotbalistům Anglie se v Moskvě zranil kapitán Terry

Kapitán fotbalistů Anglie John Terry zřejmě nakonec do zápasu kvalifikace mistrovství Evropy s Ruskem přece jen nezasáhne. Obránce londýnské Chelsea nehrál kvůli potížím s kolenem už sobotní zápas proti Estonsku, ale na důležitý zápas v Moskvě hlásil připravenost. Jenže v závěru úterního tréninku v Lužnikách se mu stal osudným umělý trávník, na kterém si zranění kolena obnovil a ze hřiště odkulhal.

Článek

"John Terry je pro středeční zápas téměř jistě mimo hru. Nemohl ani dokončit trénink," oznámil v úterý navečer zranění svého kapitána trenér anglické reprezentace Steve McClaren. Ten přišel v nejhorší možnou dobu o druhého kvalitního obránce, musí se obejít i bez Ashleyho Colea.

Proti Estonsku Terryho nahradil Sol Campbell a zřejmě zaujme jeho místo i ve středu. Terryho nejspíše během několika příštích dnů čeká operace. Dodatečně trenér nejspíše do týmu povolá ještě Joleona Lescotta z Evertonu.

Angličané si vítězstvím nad Ruskem mohou zajistit postup na evropský šampionát. Ale domácí jsou na zápas velmi natěšení a porazit je na jejich půdě nebude tak jednoduché, jak se to Anglii povedlo před měsícem ve Wembley (3:0). "Bude to těžké. Čeká nás velmi hlasité publikum a také jiný tým než před měsícem. Rozhodně nám budou chtít poražku oplatit," varuje Terry.

"Bude to skvělý zápas. Musíme hrát organizovaně a disciplinovaně. Klíčem k úspěchu bude zaujetí a odhodlání," vypočítává McClaren. "Chtělo by to předvést takový výkon, jaký jsme viděli o víkendu u ragbyového týmu," dodal.

Reklama

Související témata: