Hlavní obsah

Podolski hodlá Čechům vrátit vyřazení z Portugalska

MNICHOV

Přestože oba týmy nemohou počítat s kompletním kádrem, měl by být kvalifikační souboj Německo - Česko vyvrcholením bojů o postup na evropský šampionát 2008. V Mnichově chtějí domácí fanoušci odplatu za vyřazení v základní skupině ME 2004 v Portugalsku. Tenkrát v Lisabonu dostal poprvé šanci v soutěžním utkání reprezentace mladíček Lukas Podolski, byl u prohry 1:2 a smutného loučení Němců se šampionátem.

Článek

Nyní bude útočník domácího Bayernu v základní sestavě národního celku a hodlá přesvědčit trenéra Löwa o svých schopnostech. Třetí tým loňského MS má už zajištěný postup, a tak se naplno rozběhly boje o místo v kádru příští rok. Podolski neprožívá šťastné období v klubu, kde většinou jen zahřívá lavičku. Allianz Arena jej ale může nabudit k mimořádnému výkonu. Byl to právě Podolski, kdo před necelými 16 měsíci dvěma góly rozhodl o výhře Němců v osmifinále MS proti Švédsku.

Tehdy se německá reprezentace v Mnichově představila naposledy, navázat na světový šampionát chce i Podolski. „Rád se podívám zpět, ale mistrovství světa je už minulost,“ cituje forvarda server sport1.de. „Koukáme se dopředu směrem k mistrovství Evropy. Myslím, že tam budeme bojovat o titul,“ je optimistou dvaadvacetiletý fotbalista.

Podolski přišel ve středu v Dublinu do hry až ve druhém poločase, jeho výkon pozitivně hodnotil i kouč Löw. „Lukas byl agilní, rychlý a nebezpečný,“ chválil mladíka reprezentační trenér.

Podolskiho nejspíše doplní Kurányi

Löw pošle do utkání nejsilnější možnou sestavu, s Podolskim by měl v útoku nastoupit Kevin Kurányi. Ten v březnu dvěma góly vystřílel Němcům kvalifikační výhru v Praze. V záloze by neměl chybět Bastian Schweinsteiger, přestože z duelu v Irsku odstoupil s třícentimetrovou tržnou ranou na hlavě.

Obranu budou tvrdit urostlí stopeři Metzelder a Mertesacker, kteří v Praze vymazali českého dlouhána Jana Kollera. A místo distancovaného Lehmanna se do branky postaví Timo Hildebrand. Bývalá opora Stuttgartu a současný hráč Valencie hodlá chytit šanci za pačesy. Zatím dostával šanci jen proti evropským trpaslíkům.

Reklama

Související témata: