Hlavní obsah

Matějovský: Snažil jsem se věřit ve vlastní síly

Hrdinou kvalifikačního utkání v Mnichově byl Marek Matějovský. Záložník Mladé Boleslavi Němcům vstřelil parádní gól a ve středu pole dokázal nahradit zraněného špílmachra Tomáše Rosického. Vydařený večer si pětadvacetiletý fotbalista pochopitelně pochvaloval, přestože si enormní tlak před duelem uvědomoval. „Byl jsem nervózní, byl to v podstatě můj první ostrý zápas v reprezentaci.“

Článek

Do středy jste v reprezentaci odehrál všehovšudy 64 minut, z toho pouhých sedm kvalifikačních. Byl jste v úvodu hodně nervózní?

Určitě, nikdy jsem před takovýmhle publikem nehrál. Takhle důležitý zápas před tolika lidmi. Navíc to byl v podstatě můj první ostrý zápas v reprezentaci. Snažil jsem se vše zvládnout, jak nejlépe jsem uměl.

Dokonce jste vstřelil premiérový reprezentační gól. Jak jste svůj zásah viděl?

Dino Koller mi skvěle sklepnul míč. My jsme se měli snažit tyhle balóny sbírat. Obránce mě ještě zasáhl, souboj jsem jen taktak ustál. Naštěstí to spadlo do brány.

Snažil jste se jít do zakončení za každou cenu?

Zákrok nebyl ve vápně, tak jsem se snažil vše ustát. Bylo to i štěstí, že vše skončilo gólem.

Mířil jste nebo bylo vše jen nacvičenou automatikou?

Chtěl jsem míč jen dloubnout přes brankáře, protože už mi skákal pod nohy. Vyšlo to.

Po gólu jste ožil a byl mnohem sebevědomější...

Snažil jsem se věřit ve vlastní síly. Je to něco jiného než v české lize, velký fofr. Pokoušel jsem se dodržovat taktické pokyny. Jsem rád, že jsem to zvládl.

Bude vydařený zápas zlomem v zatím nepříliš vydařené sezóně?

Snažím se v každém zápase podat co nejlepší výkon. To ale pokaždé nejde. Musím pořád pracovat na sto procent.

Oslavili jste v šatně postup na mistrovství Evropy?

Nachystáno nic nebylo. Osobně jsem měl všeho plné kecky a dlouho po zápase jsem se ještě vydýchával. Byla to spontánní radost, zakřičeli jsme si. A trenér nám poděkoval. Splnili jsme cíl, který jsme si pro zápas vytyčili.

Reklama

Související témata: