Hlavní obsah

Grygera: Zranění není tak vážné, ale trochu mi zkazilo radost

PRAHA

Nejprve prožíval v chladném sobotním večeru obrovskou radost. Ve 14. minutě si Zdeněk Grygera seběhl ze "své" levé strany na pravou, vyměnil si míč s Pospěchem a krásnou křížnou střelou překonal slovenského brankáře Čontofalského. Česko se tak díky jeho gólu dostalo v prestižní bitvě do vedení 1:0. Radost z gólu ale Grygerovi trochu zkazilo zranění stehenního svalu, které obránce Juventusu do druhé půle už nepustilo. "Nevypadá to ale moc vážně," věří v rychlé uzdravení.

Článek

Znovu jste zápas nedohrál, co bylo příčinou?

Problém s předním stehenním svalem. To je sice novinka, ale problém bude asi někde jako byly ty před tím.

Takže na Kypr nepojedete?

Chci jet, jsou tu ještě tři dny a nevypadá to tak vážné jako před tím. Ucítil jsem křeč, což znám, tak jsem raději zůstal v kabině. Navíc na Kypru je teplo. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet.

Zkazilo vám to radost z gólu?

Když jsme měl ruce nad hlavou, říkal jsem si, že se to snad obrátilo v dobré. Bohužel ne... Zranění mi trochu pokazilo radost z toho gólu. Já jsem dal v reprezentaci teprve druhý. Také povedený jako byl ten v přípravě Francii na Stade de France, jenže to už je pár roků.

Jak jste se před gólem dostal z levého okraje obrany na pravou stranu?

Seběhl jsem si tam. Viděl jsem, že někdo ze Slováků míč odhlavičkoval proti mně. Naběhl jsem si tam a postřehl, že Zdeněk Pospěch je v dobrém postavení na narážečku. Míč mi perfektně vrátil, já jsem si ho přebral a připravil si střelu přes celou branku. Podíval jsem se, kde je gólman a snažil se to co nejlépe trefit, což se povedlo. Míč zapadl pěkně k tyči.

Překvapili vás něčím Slováci?

Hráli dobře kombinačně i na těžkém terénu. Ve středu jich bylo o jednoho víc. My jsme tomu pak přizpůsobili náš systém. Víc jsme vystupovali dopředu a narušovali jejich kombinaci.

Byl zápas hodně vyhecovaný?

Nevybočil z hranic slušnosti. Vzhledem k terénu to bylo ostřejší, ale ne záludné.

Ještě zpátky ke zranění, stalo se vám to potřetí v řadě. Nemáte obavu, že vám v Juventusu řeknou, že máte s reprezentací skončit?

Nevidím to tak černě. Zranění nevypadá vážně. Pořád je šance, že budu do středy v pořádku.

Ale nepochybně to je frustrující...

Je to těžké na psychiku. Už si říkám, že se s tím musím naučit žít. Pořád si říkám bojuj, bojuj a takhle to dopadne... Ale peru se dál.

Určitě tomu nepomohlo ani počasí, nebude hrát už jen za tepla?

To nejde, počasí si vybírat nemohu, ale je fakt, že mým svalům zima neprospívá.

Děláte nějaké cviky?

Mám protahovací a uvolňovací cviky. Jsem neustále v péči lékařů a fyzioterapeutů. Hlídám se, ale v utkání prostě nějakému nepředvidatelnému pohybu nezabráníte. Pořád věřím, že se vyléčím a budu mít klid.

Reklama

Související témata: