Hlavní obsah

Baroš se cítí dobře, ale chybí mu fyzička

Fotbalový útočník Milan Baroš se kvůli zranění do nominace kouče Brücknera pro utkání s Walesem nevešel, nakonec ale přiletěl za svými spoluhráči a naplno s nimi trénoval. Forvard Aston Villy si pochvaluje, že vleklé zranění je pryč a nemůže se dočkat návratu na trávník. "Bolest už žádnou necítím," říká Baroš v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Baroš na tréninku reprezentace.

Článek

Vypadáte v pohodě, jako byste měl nastoupit za národní mužstvo, znamená to, že už jste zdravotně zcela v pořádku? Už ano. Jsem rád, že vleklé problémy s nohou skončily a mohu naplno trénovat. Hodně času jsem strávil na rehabilitačním lůžku, což člověku na psychice nepřidá. Mám do fotbalu ohromnou chuť, vždyť tři měsíce jsem netrénoval. Cítím se opravdu dobře. Je začátek sezóny, takže mi toho moc neuteče. Ale potřebuji ještě pořádně potrénovat, po fyzické stránce to zdaleka není ideální.

Už necítíte žádné potíže, které několikrát způsobily, že jste musel z přípravy vysadit? Bolest už žádnou necítím, noha mi dovoluje trénovat naplno a úplně všechno. Jen v podvědomí mám trošku obavy při některých pohybech, které před tím bolely. Teď čekám, jestli to bude bolet nebo ne. Musím zaklepat, že to drží. Po vleklém zranění je takový pocit normální. Postupně mizí, takže mi už nic nebrání v úsilí dostat se co nejrychleji do plné fyzické kondice, aby bylo brzy všechno zase stoprocentní.

Můžete srovnat svůj současný stav s mistrovstvím světa, kde jste nedoléčený musel v nouzi nastoupit do utkání s Itálií? Tehdy jsem nastoupil pod injekcemi, které po dvaceti minutách odezněly a hrál jsem přes bolest. Teď mě nic nebolí, je to nesrovnatelně lepší.

Když už jste vlastně v pořádku, nemrzí vás, že jste nebyl nominován?Pro mne je pořád každý zápas za reprezentaci svátkem, ale před nějakými deseti dny to ještě nešlo. Musel jsem znovu vysadit z tréninku. Dal jsem si tři dny pauzu a od té doby to bylo dobré. Naplno trénuji něco přes týden. Bohužel nominace už byla hotová, takže to není o tom, jestli mě to mrzí. V době, kdy se nominace uzavírala, to prostě nešlo. Nebyl jsem úplně zdravý. O to víc se snažím, abych co nejdřív všechno dohnal, vrátil se do zápasového rytmu a budu doufat, že na další kvalifikační utkání už budu v pořádku.

Máte představu, kdy byste mohl poprvé nastoupit za Aston Villu v Premier League? Nepůjde to hned od začátku, spíš po desítkách minut. V úterý bych měl hrát za rezervu a v sobotu mne snad trenér vezme na lavičku v Upton Parku, kde hrajeme s West Hamem United. Pokud by to nevyšlo, pak následuje zápas s Watfordem, a to už bych chtěl hrát. Samozřejmě pokud budu v pořádku. Ale to jsou moje plány. Po třech měsících trénuji naplno a jsem natěšený. Nabírám fyzičku a zákonitě přijde únava. Teď je mi fajn, ale za týden se mohu cítit unavený a návrat se oddálí.

Na kolik procent fyzické kondice se teď cítíte? Těžko říct, ale na celý zápas to určitě není. Nevím, možná bych zvládl deset dvacet minut. Nedá se to přesně odhadnout. Když vezmu svoji momentální situaci z pohledu přípravného období, pak jsem někde na začátku a potřebuji ještě tak čtrnáct dní, abych plně nabral kondici.

Jak jste zápas s Walesem prožíval? Vždycky je to těžké, když nemůžete hrát. Kluci to ale zvládli a vyválčili cenné tři body.

Technicky je možné dopsat vás na soupisku na utkání se Slovenskem...Opravdu? Nechci spekulovat. Zatím se mám hlásit v pondělí v Birminghamu na tréninku a uvidíme, jak se domluvíme...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články