Hlavní obsah

Kulič: Za reprezentaci se musí třeba umřít

PRAHA

Sobotní vítězné utkání s Walesem bylo pro útočníka české fotbalové reprezentace Marka Kuliče nesmírně vyčerpávající. Trenér Karel Brückner o něm prohlásil, že se vydal nad kapacitu svých sil, avšak běhavý útočník by na hřišti přesto nejraději zůstal až do konce. Jak Kulič řekl novinářům v Praze, před vystřídáním toho už měl plné zuby, ale hned dodal, že za reprezentaci se musí třeba umřít.

Článek

Sobotní vítězné utkání s Walesem bylo pro útočníka české fotbalové reprezentace Marka Kuliče nesmírně vyčerpávající. Trenér Karel Brückner o něm prohlásil, že se vydal nad kapacitu svých sil, avšak běhavý útočník by na hřišti přesto nejraději zůstal až do konce. Jak dnes Kulič řekl novinářům v Praze, před vystřídáním toho už měl plné zuby, ale hned dodal, že za reprezentaci se musí třeba umřít.

"Sprintujete do útoku, pak se musíte vrátit. Někdy se stane, že se vracíte, a hned zas musíte do útoku. Člověk si chce trochu orazit, ale to prostě nejde," zdůraznil mladoboleslavský útočník. "A tohle bylo na krev," dodal.

I když byl na pokraji sil, o vystřídání si neřekl. "Trenér to ale sám viděl, že jsem tam kvůli únavě pokazil nějaké přihrávky. Navíc před zápasem mi řekl, ať makám, co to půjde, že celých devadesát minut to naplno nevydrží nikdo. A já toho při střídání měl už plný zuby," uvedl třicetiletý fotbalista. Kvůli střídání však přišel o oslavy na hřišti po obou vstřelených brankách. "My to oslavili potom se všema, takže jsem zas o tolik nepřišel," dodal Kulič.

S Kollerem si velmi dobře rozuměl

Po utkání mu na mobil začalo chodit jedno blahopřání za druhým. "Gratulací bylo hodně, což je určitě příjemné. Gratulovali mi k výbornému výkonu a k muži zápasu, nebo jak to tam psali," řekl s úsměvem hráč, který vytvořil novou útočnou dvojici s Janem Kollerem.

Až na malá zaváhání si herně rozuměli velmi dobře. "Honza je vynikající fotbalista. Párkrát se ale stalo, že on mi to sklepával, jenže já chvilinku zaspal a pak mi k míči kousek chyběl," prohlásil Kulič.

Čekání na středeční zápas na Slovensku si krátí hraním karet s reprezentačními spoluhráči. "Hrajeme já, Karel Piták, Marek Matějovský a Štajny. Také s námi hrál Tomáš Zápotočný, jenže to moc neuměl. Přišel o dost peněz, a tak ho vyměnil Jirka Štajner. Teď by s námi chtěl hrát Honza Koller, ale zatím musí zůstat na čekačce," řekl Kulič.

Reklama