Hlavní obsah

Trenér Brückner očekává se Slováky taktickou bitvu

BRATISLAVA

Naprosto rozdílný zápas než v sobotu proti Walesu mají před sebou podle českého trenéra Karla Brücknera jeho svěřenci ve středu na Slovensku. Kouč ve svém 56. duelu na reprezentační lavičce očekává spíše taktickou bitvu, v níž půjde oběma týmům o hodně. Místo ofenzivní přestřelky se podle něho dá počítat s rozvážnou hrou s čekáním na chyby soupeře.

Článek

V sobotu proti Walesu se národní tým musel neustále nutit do útočení, aby zlomil obrannou hru soupeře. Tentokrát bude situace zřejmě jiná: Slováci se budou snažit vyhrát a česká obrana bude pod větším tlakem.

"Díval jsem se na náš sobotní zápas na videu už třikrát a byl to skutečně nesmírně náročný zápas, který se jen tak neopakuje. Podobný průběh ve středu neočekávám," odhadl na úterní tiskové konferenci v Bratislavě český kouč před očekávaným soubojem dvou celků z bývalé federace.

Změny možná budou

Brückner zatím neprozradil, zda učiní nějaké změny v sestavě, ale k nějakým podle všeho sáhne. Zdravotní komplikace má sice pouze dodatečně povolaný Karel Piták, ale trenér přiznal, že podobu sestavy ještě zvažuje. "Máme před sebou dva tréninky i taktickou přípravu, složení jedenáctky ještě tvoříme," uvedl dobře naladěný Brückner, který několikrát odpověděl na dotazy slovenských novinářů v jejich mateřštině.

U soupeře opakovaně vyzdvihl útočnou činnost, slabší stránky si nechal pro sebe. "Pokud nějaké jsou, nechám si je pro sebe, nebylo by dobré to dnes prozradit," řekl a ponechal taktický plán zahalen tajemstvím. Takové chyby, jako v Bratislavě v sobotu dělali Kypřané, by na straně svého mužstva nerad viděl. "Ty chyby se musí dát do souvislostí," naznačil diplomaticky Brückner, že Kypr byl kvalitativně jiným soupeřem, než budou Češi.

Hodně zkušeností se slovenským fotbalem

Sám má se slovenským fotbalem hodně zkušeností, v době společné ligy vedl Inter Bratislava a také tehdy byl soupeřem Dušana Galise, který nyní vede slovenskou reprezentaci. Na pivo se svým přítelem se ale prý po zápase nevydá, protože to nestihne. "Budeme pospíchat na letadlo, asi až jindy. Ale skutečně tehdy mezi sebou měli trenéři lepší vztahy než nyní," zavzpomínal na československou nejvyšší soutěž.

Brückner uvedl, že se neobává žádných nenávistných reakcí od slovenského publika, přestože před devíti lety fanoušci hlasitě pískali při české hymně a i celkově vládla nepřátelská atmosféra. "To si vůbec nepřipouštíme, takové věci patří minulosti," uzavřel trenér českého národního týmu, než odspěchal na oficiální trénink svého mužstva.

Reklama