Hlavní obsah

Chci dát Čechům gól, říká slovenský kanonýr Šebo

Pět gólů ve třech zápasech - to je dostatečná vizitka schopností nového objevu slovenské reprezentace, byť je nastřílel soupeřům ze spodního patra evropské fotbalové kvality Maltě a Kypru. Na zápas s Čechy je mimořádně motivovaný nejen díky společné minulosti obou států, ale také proto, že se na trávníku potká se svým spoluhráčem z Glasgow Rangers Liborem Sionkem.

Článek

Berete zápas s českou reprezentací hodně prestižně?

Samozřejmě, vždyť jsme sousedi, co léta žili v jednom státě. Navíc český tým patří k nejlepším v Evropě, máte vynikající fotbalisty. Moc se na to utkání těším a věřím, že to bude krásný sportovní boj i pro diváky a všichni si ho na Tehelném poli užijí. Chci dát Čechům gól.

Jak vidíte slovenské šance?

Nejsme outsidery jako ještě před pár lety. Věřím, že utkání zvládneme a na konci se budeme radovat, ale v tuto chvíli to je padesát na padesát.

V reprezentaci jste odehrál jen dvě utkání, ale už jste nastřílel pět branek. To je skvělá vizitka...

Na šanci zahrát si za reprezentaci jsem si musel počkat. Teď jsem ji dostal, takže se ji snažím jako útočník a střelec maximálně využít a dokázat, že do národního mužstva patřím. Gól se snažím dát v každém utkání, do všeho jdu naplno. Branky jsem zatím střílel Maltě a Kypru, což nejsou nejsilnější soupeři, ale samozřejmě mi pomohly i psychicky. Prosadit se proti silným týmům bude těžší, ale věřím, že střeleckého prachu mám pořád dost.

Nastoupíte i proti spoluhráči z Glasgow Rangers Sionkovi. Hecovali jste se před utkáním?

To k tomu patří. Psali jsme si bojovné a legrační esemesky. Bude to zážitek, na Libora se zvlášť těším. Na hřišti ale proti sobě hrát nebudeme.

Co vůbec víte o českém týmu?

Už jsem řekl, že máte výborné fotbalisty, ale na to se nedívám, ani nesháním extra informace. Soustředím se na sebe a svoji hru, abych se střelecky prosadil, a je mi jedno, jestli proti mně hraje Ujfaluši, Rozehnal nebo Kypřan. Pochopitelně jsme viděli český tým na videu a rozebíral, na co je třeba dát si pozor.

Kvalifikační skupina D patří k nejtěžším, jsou v ní vedle Čechů a Slováků i výborní Němci, těžcí ostrovní soupeři Wales, Irsko, nevyzpytatelný Kypr a ještě San Marino. Jak vidíte postupové šance?

Těžká je, ale kvalifikace je na začátku a bude dlouhá. My jsme začali dobře, Češi také. Teď přichází druhé utkání. Když ho zvládneme, naše šance hodně vzrostou. Dál to ale bude také o štěstí, zraněních, kartách, momentální formě. Každý bod bude mít obrovskou cenu. Slovensko má v současnosti výborný tým, jednoznačně chceme postoupit.

Slovenští hokejisté jdou do zápasů s českými vždycky hodně nažhavení, ale nejednou právě na tu přemotivovanost doplatili a prohráli. Nehrozí něco takového i u fotbalistů?

Nemohu mluvit za celý tým, ale umne to rozhodně nehrozí. Motivuji se tak, abych podal co nejlepší výkon, a je jedno, proti komu nastoupím, ať za reprezentaci, nebo klub. Jsme si vědomi své síly, ale i soupeřových kvalit a myslím, že nezdravě přemotivovaní určitě nebudeme.

Reklama

Související témata: