Hlavní obsah

Čeští fotbalisté berou jen výhru, ale Iry nepodceňují

MOSKVA

V dobré a především optimistické náladě odletěli v úterý před polednem čeští fotbaloví reprezentanti ke kvalifikačnímu utkání do Dublinu. Ve středečním duelu proti Irsku nečekají hráči nic jiného než čtvrté vítězství do tabulky skupiny D. V žádném případě prý ale nehrozí, že by hosté protivníka poznamenaného sérií neúspěchů a řadou zranění podcenili.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Milan Baroš proníká obranou San Marina. Vzadu přihlíží Jan Koller

Článek

Trenér Karel Brückner před odletem zdůraznil, že na víkendové selhání soupeře na Kypru nelze brát zřetel. "Víme, že za čtyřiadvacet hodin může být všechno úplně jiné, na to spoléhat nebudeme," nepřipustil žádnou možnost podcenění český kouč. Větší váhu nepřikládá ani tomu, že soupeře decimují zranění. "Irsko má šestnáct, osmnáct kvalitních hráčů, takže ti, co jsou zraněni, ani tolik chybět nebudou," uvedl Brückner.

Mužstvo nemůže počítat s tím, že středeční soupeř bude tak neškodný jako v sobotu San Marino, proti kterému si domácí mohli dovolit vyrukovat se třemi útočníky v sestavě. "Nevím, jak se trenér rozhodne, zda budeme hrát na jednoho, či dva útočníky. Rozhodně ve větší permanenci bude obrana," řekl nejlepší český reprezentační střelec historie Jan Koller. "V sestavě Irů očekávám oproti zápasu na Kypru pár změn, my se však tím výsledkem nesmíme nechat ukolébat. Jedeme vyhrát," dodal útočník Monaka.

O složení útoku prý zatím není jasno a jistotu startu tak nemá ani Milan Baroš. "Zatím jsme zkoušeli hru na dva útočníky, ale to se může změnit. S Honzou si však rozumíme, to bylo vidět i v tom, že v Liberci jsme si přihráli na branky," naznačil Baroš, že by rád nastoupil na hrotu právě s Kollerem.

Baroš: Nesmíme se ničeho bát

Soupeře hráč Aston Villy rovněž nepodceňuje. "Většina Irů hraje anglickou ligu, mají hvězdy Duffa a Keana. My se ale nesmíme ničeho bát, ale naopak být sebevědomí stejně jako třeba na Slovensku. Máme silný tým," řekl Baroš, ale připustil, že i bod může být v konečném výsledku dobrý.

"Kvalifikaci máme skvěle rozjetou, devět bodů ze tří zápasů a hlavně výhra na Slovensku je cenná. Tam někdo body ztratí a my v Irsku musíme potvrdit, že náš tým na postup má," dodal jediný český střelec při poslední prohře v Dublinu 1:2 před dvěma lety.

Připomněl, že to tehdy byl jeho první zápas po zlomenině nohy a díky vstřelenému gólu má i přes porážku na utkání dobré vzpomínky. Teď se už těší, jak Češi soupeři porážku vrátí. "Jedem vyhrát. Atmosféra bude bouřlivá a to je dobré i pro nás," dodal český útočník.

Reklama

Související témata: