Hlavní obsah

Seagle Air chce odškodnit fanoušky z Eura tisícikorunou

PRAHA

Slovenská letecká společnost Seagle Air chce odškodnit tisícikorunou české fotbalové fanoušky, kteří kvůli dvanáctihodinovému zpoždění letadla museli noc ze soboty na neděli po úvodním zápase fotbalového mistrovství Evropy strávit ve švýcarské Basileji. V pátek to uvedla Česká televize. Většina fanoušků ale navrhované odškodnění považuje za směšné a chce se obrátit na soud.

Článek

"Naše právní kancelář je osloví s tím, že po nich budeme požadovat adekvátní náhradu škody," řekl televizi jeden z fanoušků Jiří Solucev.

Provozní ředitel Seagle Air Martin Štulajter ale tvrdí, že letecká společnost postupuje v souladu s právními předpisy a normami. Zpoždění mělo podle dřívějšího vyjádření společnosti objektivní příčiny. Údajně jej zavinila především bouřka v Řecku, která zdržela letadlo na předchozím letu na ostrov Korfu a zpět do Prahy. Z toho důvodu se plánovaný čas přistání v Basileji posunul za půlnoc; místní letiště však o půlnoci končí provoz.

Fanoušci se domů dostali až v neděli. Po návratu si stěžovali na nevyhovující podmínky ubytování. Část z nich strávila noc na nádraží, část přespala ve strohém vojenském krytu. Jeden z nich, herec Ivan Trojan, si navíc stěžoval na postup švýcarské policie.

Reklama

Související témata: