Hlavní obsah

Pesimističtí rakouští fanoušci chtějí vyloučit z ME vlastní zemi

VÍDEŇ

Valné mínění o kvalitách svého národního týmu nemá část rakouských fotbalových fanoušků, kteří přišli s peticí, ve které žádají odstoupení pořadatelské země z blížícího se evropského šampionátu. Důvodem mají být slabé výkony, kterými by mohli fotbalisté dělat během ostře sledované sportovní akce ostudu.

Článek

Pro aktivitu skupiny, kterou vede syn bývalého reprezentanta Michael Kriess, ale nemají pochopení místní úřady. Soud v Innsbrucku už autorovi uložil pokutu 1500 eur za to, že snižuje mezinárodní prestiž a znevažuje státní symbol alpské země. Organizátoři petice si dali totiž do znaku rakouskou orlici s fotbalovým míčem místo hlavy.

Pod petici na stránkách www.rueckgrat.cc se podepsalo už přes deset tisíc lidí. "Nemám strach, že si náš tým uřízne ostudu. Jsem si tím úplně jistý," vyjádřil Kriess nezřídka slýchaný názor na vystoupení Rakouska, které čekají ve skupině týmy Německa, Chorvatska a Polska.

Podle autorů petice by kvalitě fotbalu na Euru prospělo, kdyby místo Rakouska mohla startovat země s nejlepší bilancí z kvalifikace, která si účast nezajistila.

Rakouská reprezentace pod vedením Josefa Hickersbergera za poslední rok a půl vyhrála jediný zápas, když v přípravném utkání zdolala v říjnu Pobřeží slonoviny.

Reklama

Související témata: