Hlavní obsah

Fotbalisté neuspěli, české servery EURO vyhrály

Alespoň jedním úspěchem se může po skončeném fotbalovém mistrovství evropy chlubit Česká republika. Národní tým se sice s šampionátem rozloučil už po základní skupině, výběr českého internetu i se Sport.cz v rychlosti zpravodajství však turnaj vyhrál! Soutěž internetových stránek zúčastněných týmů vyhlásila firma Hewlett-Packard.

Článek

Ve středu Hewlett-Packard (HP) vyhlásil vítěze své soutěže European Website Championship 2008, která probíhala souběžně s mistrovstvím Evropy. Tým každé země byl vytvořen svazovými stránkami (fotbal.cz) a dvěma nejnavštěvovanějšími sportovními servery. Vedle iDNES.cz nechyběl nejčtenější sportovní zpravodajský web v České republice Sport.cz. Ten po vypadnutí českých fotbalistů zaznamenal historicky nejvyšší návštěvnost, podle systému Gemius navštívilo 16. června stránky Sport.cz 714 192 unikátních čtenářů.

Specialisté z divize HP Software na základě monitorování rychlosti, odezvy a výkonnosti těchto webů určili vítěznou zemi. Na konci každého devadesátiminutového virtuálního utkání byla vypočtena průměrná souhrnná doba odezvy a země s nejnižším souhrnným skóre byla prohlášena vítězem hry.

Stoprocentní bilance

Česká trojka měla během šampionátu průměrné souhrnné skóre 42. Základní skupinu vyhrála bez zaváhání, ve čtvrtfinále si s přehledem poradila s Rakouskem, v semifinále neměli nárok Němci. Ve finále díky nejnižší souhrnné době odezvy celého turnaje 23,79 sekund Češi porazili Francii. Na turnaji čeští zástupci neprohráli jediný zápas! Pořadatelé také ocenili, že na rozdíl od výpadků televizního signálu během semifinále Německo - Turecko fungovalo internetové zpravodajství bez zaváhání i během divoké bouřky nad Vídní 25. června.

„Pozitivní nebo negativní zkušenost koncového uživatele s celkovým výkonem webu – včetně doby potřebné pro vyhledání nebo stažení informací – určuje, zda bude koncový uživatel s dotyčnou značkou nadále spolupracovat, nebo raději přejde ke konkurenci,“ říká v tiskové zprávě James Johnston, ředitel skupiny Software-as-a-Service společnosti HP v regionu EMEA.

Nejhorší odezvu (313,45 sekund) mělo Chorvatsko, které s průměrem 227 sekund skončilo společně s Polskem (209 s), Švédskem (203 s), Ruskem (173 s) a Tureckem (116 s) v poli poražených. Vedle účastnických zemí ME byla vytvořena i doplňková skupina z celků, jež se na šampionát nekvalifikovaly. Mezi těmi triumfovala Belgie po těsném finálovém vítězství nad Finskem.

Reklama

Související témata: