Hlavní obsah

Oficiální píseň pro Euro 2012 nazpívá německá hvězda Oceana

KYJEV

Německá popová a jazzová zpěvačka Oceana nazpívá oficiální píseň pro fotbalové mistrovství Evropy 2012 v Polsku a na Ukrajině. Organizátoři ji pověřili poté, co její skladba Cry Cry vyhrávala hitparády v obou pořadatelských zemích. V Polsku navíc loni získala cenu za skladbu roku v anketě Eska Music Awards a vyhrála pěveckou soutěž v Sopotech.

Foto: Radu Sigheti, Reuters

Zpěvačka Shakira při zahajovacím koncertu před startem fotbalového MS v Jižní Africe.

Článek

Devětadvacetiletá německá rodačka, jejíž otec pochází z Martiniku, začala studovat zpěv, aby mohla vystupovat s rodinným přítelem a uznávaným saxofonistou Maceo Parkerem. Zkušenosti s jazzem, soulem a funkem nezapřela, ani když v roce 2008 začala kariéru sólové zpěvačky. O rok později vyhrála prestižní pěveckou soutěž v polských Sopotech a vydala první desku Love Supply, z níž pochází její největší hit Cry Cry i poslední úspěšný singl La La. V Polsku se rovněž účastnila televizní show StarDance.

Nyní se zařadí po bok hudebních hvězd Nelly Furtado a Enriqua Iglesiase, jejichž skladby "Forca" a "Can You Hear Me" se staly hity posledních dvou evropských šampionátů. Na loňském mistrovství světa pak s písní "Waka Waka" zářila zpěvačka Shakira.

ti

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články