Hlavní obsah

Fan park v centru Prahy nabídne část z atmosféry fotbalového ME

Fotbaloví fanoušci mohou na Staroměstském náměstí v Praze zažít během června alespoň trochu atmosféry mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině. Během tří týdnů je čeká sledování zápasů na velkoplošné obrazovce a bohatý doprovodný program.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Fanoušci na Staroměstském náměstí v Praze

Článek

Na náměstí vyroste fotbalová vesnice s pódiem a obří obrazovkou o rozměrech 7x5 metrů, na které budou k vidění všechny zápasy Eura. Fan Park začne fungovat 8. června, kdy vypukne šampionát zápasy Polsko - Řecko a Česká republika - Rusko.

"Něco jiného je sledovat fotbal doma v kruhu rodinném, něco jiného je to v hospodě s kamarády a něco jiného s tisíci fanoušky na náměstí. Zvlášť když k tomu je zajímavý doprovodný program," řekl na dnešní tiskové konferenci Milan Heidler, výkonný ředitel společnosti Taiko organizující Hyundai Fan Park Praha 2012. "Věříme, že se nám povede přenést část atmosféry z Polska na Staroměstské náměstí," dodal.

K vidění budou také exhibiční zápasy s účastí internacionálů Antonína Panenky, Františka Štambachera, Michala Horňáka, Vratislava Lokvence, Karla Jarolíma, Horsta Siegla, Jaroslava Šilhavého a dalších. "Budeme se snažit propagovat fotbal tak, jak se hrál kdysi, když byl sice pomalejší, ale techničtější. Myslím, že to bude zajímavé zpestření ke sledování zápasů mistrovství," řekl Štambacher, mistr Evropy z roku 1976.

Doprovodný program obstarají žongléři na chůdách, roztleskávačky, dýdžejové a kapely Mandrage, Žlutý pes, Toxique, Clou, Charlie Straight, Support Lesbiens či Těžkej Pokondr.

Festival potrvá do konce šampionátu, který vyvrcholí 1. července.

Reklama