Hlavní obsah

Velká bída! Rusové byli jednoznačně lepší, říká Šírl

Praha

Místo toho, aby obránce Viktorie Plzeň Radek Šírl mohl chválit české fotbalisty, musel mít po zápase s Ruskem slova uznání jen pro hráče soupeře. Hned se sedmi z nich hrál během svého téměř osmiletého angažmá v Zenitu Petrohrad.

Foto: www.fcviktoria.cz

Bývalý reprezentant Radek Šírl hodnotil výkon českého národního týmu proti Rusku

Článek
Fotogalerie

Česká hymna na úvod zápasu

„Je to hrozně smutný začátek a velká škoda, že jsme takhle špatně vstoupili do turnaje. Herní projev byl celkově hodně bídný. Musíme uznat, že Rusové byli jednoznačně lepší a vítězství si zasloužili.

Přitom jsme začali dobře, možná nad očekávání. Rusové se nemohli dostat do tempa, neběhali a přišlo mi, že je to ani moc nebavilo. Jenže pak dali šťastný gól, když se míč odrazil od tyčky a za chvíli přidali druhý. Obránci zaspali, čekali, že tam bude Čech, ale jemu bych ten gól určitě nepřipisoval.

Docela mě překvapilo střídání Rezka o půli. My prohráváme 0:2 a trenér posílí defenzívu. Pokud tam nebyl nějaký zdravotní problém, tak mi to přišlo dost zvláštní.

Když jsme po přestávce dali kontaktní gól, Rusy to trochu zaskočilo, ale jak to kluci začali otvírat, byla to voda na mlýn soupeře. Trestali nás z přečíslení, kolikrát se ale dokázali prosadit i dva proti pěti. Pavljučenko při svém gólu prošel přes tři hráče. Na konci už to byla ze strany Rusů exhibice, dovolovali si neskutečný věci. Keržakov i Aršavin hráli výborně.

Naše obrana nebyla vůbec pevná, kluci se nezajišťovali. Krajní beci se snažili hodně útočit a pak chyběli vzadu. Navíc pak odcházeli fyzicky. Tohle je hrozně riskantní a stejně jako Rusové mohou takhle otevřenou hru potrestat Řekové i Poláci.

První zápas na turnaji je vždycky důležitý a nám vůbec nevyšel. Nezbývá nic jiného, než na něj zkusit co nejrychleji zapomenout, jinak bude zle. Kluci nesmí mít v hlavách, že dostali čtyřku s Rusákama. Když si uvědomíme, že to mohlo skončit i hůř, mělo by to být pro všechny varování."

Reklama