Hlavní obsah

Češi vyrazí k přípravě na Slovensko bez Čecha, Rosického, Limberského a Lafaty

Praha
Aktualizováno

Bez čtyř opor odcestuje česká reprezentace k úternímu přípravnému utkání na Slovensko. Kromě již dřív avizovaného brankáře Petra Čecha dostali volno kapitán Tomáš Rosický, David Limberský a David Lafata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický během utkání kvalifikace ME 2016 s Lotyšskem.

Článek

„Učinili jsme tak po předchozí domluvě a zohlednili i zdravotní stav některých hráčů. Trenér Pavel Vrba navíc už dopředu avizoval, že na Slovensku dá příležitost hráčům, kteří v minulých reprezentačních zápasech neměli patřičné vytížení," řekl manažer reprezentačního mužstva Dušan Fitzel.

Rosický vynechal nedělní trénink na Strahově, který následoval necelých 24 hodin po kvalifikačním utkání s Lotyšskem (1:1), v němž Vrbova parta přišla o stoprocentní bilanci. Kapitán kvůli nachlazení zůstal na hotelu. Netrénoval také záložník Vladimír Darida, který si z duelu s Lotyši odnesl bolestivě nakopnutou nohu. Středopolař bundesligového Freiburgu ovšem ve výběru, který podstoupí duel se Slováky, figuruje.

Místo Čecha se už se po pátečním utkání jednadvacítky s Anglií (porážka 0:1) připojil k reprezentačnímu áčku gólman Jiří Pavlenka. Má se za to, že opačný kurz by mohli nabrat záložník Ladislav Krejčí nebo útočník Václav Kadlec, kteří by byli k dispozici trenérovi Jakubu Dovalilovi pro úterní přípravný zápas „lvíčat" s Portugalskem.

Úterní duel v Žilině má výkop v 20.30 (vysílá ČT Sport), den předtím český tým na místním stadionu absolvuje předzápasový trénink.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články