Hlavní obsah

Itálie, Španělsko, Německo... Slováci omráčili další mistry, lahůdkou načal jejich likvidaci Hamšík

Augsburg

Mají skalp posledních tří světových šampiónů. Slovenští fotbalisté se v posledních letech dokázali vypořádat s Italy, Španěly a od neděle se mohou pyšnit i čerstvým skalpem Němců, které zdolali 3:1 na jejich půdě v Augsburgu v přípravě na blížící se ME ve Francii.

Hamšíkův parádní gól proti Německu

 
Článek
Fotogalerie

"Jednoduše fantazie, slovenským fotbalistům se povedl malý zázrak," píše server cas.sk. K famóznímu obratu zavelel Marek Hamšík málovídanou "šibeniční" lahůdkou. Odpověděl na penaltovou trefu Maria Gómeze. A ještě před přestávkovou bouří s kroupami šli Slováci do vedení... Po čtyřicetiminutové pauze Němci už nezvedli hlavy.

"Těší mě, že jsme mistrům světa konkurovali v první části utkání po fotbalové stránce a po změně stran bojovností. Měli jsme obavy, aby se zápas vůbec dohrál i kvůli strachu ze zranění, ale hráči se na trávníku chovali jako profesionálové a respektovali se," hodnotil pro slovenská média trenér Slováků Ján Kozák.

Slovensko se může nechat unášet na vlně nadšení, ač se tohle vítězství nepočítá do žádných tabulek, je pouze přípravné...

Ale zároveň tolik povzbudivé. "Porazili jsme poslední tři světové šampióny," připomíná na sociální síti slovenský záložník Vladimír Weiss, jeden ze strůjců vítězství v Augsburgu, po němž se Němci mohli utěšovat třeba tím, že testovali a snažili se vyhnout zraněním na těžkém terénu.

Německý tým prohrál ve vodním pólu

"Takovéhle přívaly vody zažil německý tým naposledy v legendární dešťové bitvě na světovém šampionátu v roce 1974 ve Frankfurtu proti Polsku," připomíná Bild, že po přestávce byly podmínky na hraně regulérnosti.

"Německý tým prohrál ve vodním pólu," píše s nadsázkou Frankfurter Allgemeine. "Výsledek je dnes druhořadý," uvádí Die Welt s tím, že panika není na místě. Nicméně pozastavuje se nad tím, že německý celek po 40 vydařených minutách z ničeho nic dvakrát inkasoval a třetí gól jde na vrub gólmana Ter Stegena.

"V prvním poločase jsme předvedli pár dobrých akcí, ale v defenzivě jsme měli problémy. Byli jsme příliš otevření v záloze a to byl problém. Pustili jsme Slovensko do několika velkých šancí," hodnotil německý kouč Joachim Löw, jehož tým prohrál čtvrtý z posledních šesti duelů, zatímco soupeř si po páteční výhře 3:1 nad Gruzií připsal druhé vítězství v řadě.

Další zápas Slováky čeká 4. června v Trnavě se Severním Irskem. Německo uzavírá přípravu ve stejný den s Maďary.

Reklama

Související témata: