Hlavní obsah

Slováci předvedli hymny pro ME. Song mají i pořadatelé. A s čím přijdou Češi?

Bratislava/Paříž

Sám kdysi hrával za Slovan. Fotbal má i u nás velmi dobře známý rapper Majk Spirit moc rád a nadcházející EURO dozajista bere jako vrcholný svátek. Slovenské reprezentaci pro něj připravil skladbu. V klipu si zahrála i družina kolem Marka Hamšíka a Martina Škrtela. Oficiální song pro celé EURO byl natočen už dříve. České aktivity v tomto směru dosud nebyly představeny. Zůstalo zatím jen u popěvku, který reprezentace natočila na oslavu postupu už na podzim.

Slovenská hymna pro ME.

 
Článek

Posouzení kvalit či atraktivity písní pro EURO ponecháváme na vás. Majk Spirit song pojal jako motivační skladbu. Klip byl natáčen i při soustředění slovenského národního týmu v Rakousku. Je decentní a speciální. Pro šampióny, jak sděluje rapper. Stylově se hymnou nijak nezpronevěřil.

Doufá v ní, že Slovensko způsobí neurózu od Ruska po Británii (ve skupině mají naši sousedi vedle Rusů i Anglii a Wales).

Na Slovensku se objevila ještě jedna skladba na podporu reprezentace. Je poněkud hřmotnější a údernější. Na motivy písně Tota Heľpa ji natočil jeden z folklórních souborů se slovy člena punkové skupiny Horkýže Slíže Petera Hrivňáka. Noblesa šla při otextování skladby poněkud stranou.

"Slovensko je našou pýchou, silné ako víchor, počítame iba s výhrou a vy chamraď ticho. My vás všetkých roz*ebeme, úplne na kašu, bojte sa nás obyčajné ho*ná, my vám dáme našu..." zpívá se mimo jiné v rozverné skladbě.

Zato hymna celého ME se nijak nevymyká ze zaběhlých zvyklostí. Je zkrátka oficiální.

Obstaral ji David Guetta ve spolupráci s osmnáctiletou zpěvačkou Zarou Larssonovou.

Český tým v minulosti také nezřídka vyprovázel na vrcholnou událost nějaký ten hudební výtvor. Šéf FAČR Miroslav Pelta ani lidé z blízkosti národního týmu tentokrát nic takového neukázali. Alespoň prozatím.

Na podzim ovšem nahráním písně Jeden za všechny dodatečně oslavili úspěšně zvládnutou kvalifikaci na mistrovství Evropy. Její prezentace ovšem byla minimální.

Líbí se vám nezvyklá hymna Majka Spirita k ME?
Ano
22,2 %
Ne
77,8 %
Celkem hlasovalo 4510 čtenářů.

Reklama

Související témata: