Hlavní obsah

EURO má problémy s trávníky, nejvíce zničený je v Marseille

Paříž

Evropský fotbalový šampionát ve Francii bojuje s kvalitou trávníků. Především kvůli silným dešťům z posledních dní nejsou v takovém stavu, v jakém je chce UEFA mít. Největší problém je v Marseille. Řekl to turnajový ředitel Martin Kallen.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Trávník na stadiónu v Marseille.

Článek

"S některými trávníky nejsme spokojeni. Mohly by být určitě lepší. Děláme, co je v našich silách, aby se to zlepšilo," řekl Kallen.

V Marseille panovaly obavy už před turnajem, jelikož se tam uskutečnil koncert skupiny AC/DC. Měsíc před začátkem tak došlo k výměně trávníku, ovšem kvůli dešťům podle Kallena nestačil ideálně zakořenit. Rovněž nepomohla nová střecha na stadiónu Velodrome, která propouští tolik slunečních paprsků.

Nejlepší povrch je podle Kallena na stadiónech, které jsou vyloženě určené jen na fotbal, jako je Park princů v Paříži. Naopak horší stav je kromě Marseille také v Lille a na Stade de France v Paříži, které slouží i pro jiné události.

Čeští fotbalisté budou v pátek hrát s Chorvatskem v St. Étienne a v úterý s Tureckem v Lens, kde problémy hlášeny nebyly. V nejhorším případě jsou pořadatelé připraveni k urychlené výměně trávníku. "Ale do toho bychom se nechtěli pouštět. Takový krok je třeba si dobře promyslet," dodal Kallen.

Reklama

Související témata: