Hlavní obsah

Dosud vídal národní tým Španělska jen v televizi, teď za něj Morata vstřelil dva góly

Jasného hrdinu mělo utkání mezi Španělskem a Tureckem na fotbalovém mistrovství Evropy. Útočník Juventusu Alváro Morata dvakrát skóroval a výrazně se podepsal pod vítězstvím 3:0.Třiadvacetiletý forvard si svou premiérovou účast na evropském šampionátu užívá.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Útočník Álvaro Morata ze Španělska oslavuje vstřelený gól proti Turecku.

Článek
Fotogalerie

Morata si v Nice nejprve ve 34. minutě naskočil na Nolitův centr a hlavou poslal favorita do vedení. V úvodu druhého poločasu pak zblízka zakončil akci Andrése Iniesty a Jordiho Alby a stal se prvním hráčem na turnaji, který skóroval v jednom utkání dvakrát.

"Jsem velmi šťastný, byly to týmové góly. Před tímto Eurem jsem sledoval zápasy Španělska v televizi, teď jsem tady. Je to pro mě sen," řekl Morata novinářům.

Je rád, že odpověděl na kritiku ofenzivních hráčů po prvním duelu skupiny D s českým týmem (1:0), který rozhodl až v 87. minutě stoper Gerard Piqué. "I když šlo všechno dobře, lidé říkali, že nedáváme góly. Takže jsme se museli o to víc snažit a pracovat. Odehráli jsme skvělý zápas proti těžkému soupeři," uvedl Morata. "Nejdůležitější je, že máme v týmu skvělou atmosféru. Smějeme se, bavíme se... A to je vidět na hřišti," dodal odchovanec Realu Madrid.

Velké zlepšení viděl ve španělské hře záložník Iniesta. "Jak turnaj postupoval, museli jsme růst a minimalizovat nedostatky. To se nám v zápase s Tureckem podařilo. Proti Čechům bylo v úvodu těžké najít tu správnou intenzitu. Tentokrát se nám podařilo uklidnit po prvním gólu a dokázali jsme víc držet míč. Takže deset z deseti pro hráče a stejné hodnocení pro fanoušky, jejichž podpora byla úžasná," ocenil dvaatřicetiletý kapitán Barcelony.

Podle něj už Španělé nechali zapomenout na předloňské MS v Brazílii, kde jako obhájci trofeje nečekaně propadli a skončili už ve skupině. "Světový šampionát byl zklamáním pro hráče i fanoušky. Nikdy by nás nenapadlo, že budeme mít takový turnaj, ale odpověděli jsme v těchto dvou zápasech a ukázali svou vítěznou mentalitu. Máme dobrý pocit a je v našich rukou, jak daleko dojdeme," prohlásil Iniesta.

Reklama