Hlavní obsah

Vyznamenání pro Vrbu. Francouzi zařadili jeho tah mezi nejlepší na ME

Paříž

Český tým zatím na fotbalovém EURO 2016 s fotbalovou krásou i získanými body hodně šetří, ale i tak jeho počínání na turnaji nezůstalo v zahraničí úplně bez pozitivního ohlasu. Prestižní francouzský magazín France Football ocenil vydařené střídání trenéra Pavla Vrby v utkání s Chorvatskem.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Milan Škoda se raduje z premiérového gólu české reprezentace na EURO.

Článek

Nasazení Milana Škody, který kontaktním gólem na 1:2 probral do té doby zcela neškodný český tým, zařadil mezi „Top 5 super střídání na EURO 2016", a to na třetí místo.

"Chorvatsko v klidu vedlo 2:0 a Česká republika se hodně přiblížila vyřazení ze šampionátu už po druhém zápase. V tom naskočil do utkání Milan Škoda a třicetiletý útočník nadělal v obraně soupeře pořádný zmatek. Naděje svého týmu oživil parádní hlavičkou devět minut po svém příchodu na hřiště. Pak ve třetí minutě nastavení srovnal další střídající hráč Tomáš Necid z penalty," píše magazín.

Na první místo žebříčku zařadil France Football střídání Angličana Daniela Sturridge, jenž v nastavení dokonal vítězným gólem obrat proti Walesu (2:1). Druhá příčka pak patří nasazení Francouze Antoine Griezmanna, jenž v 90. minutě nastavení rozhodl duel s Albánií.

Až za Škodův famózní debut na ME zařadili francouzští experti představení Bastiana Schweinsteigera. Německý veterán po dvou minutách na hřišti utnul naděje Ukrajiny gólem na 2:0.

Na páté místo s velkou nadsázkou pak byl zařazen severoirský útočník Will Grigg. Hráč neodehrál na turnaji zatím ani minutu, ale svůj tým přesto vydatně podporuje a to skrze hit „Will Grigg´s on fire", který zatím skvělí ostrovní fanoušci skandují na stadiónech i v ulicích francouzských měst. Zelenobílá armáda se navzdory předturnajovým prognózám drží po vítězství nad Ukrajinou dál v postupové hře.

Reklama

Související témata: