Hlavní obsah

Zklamání vystřídal hněv, řekl po vyřazení McAuley

Severoirský obránce Gareth McAuley v sobotním osmifinále mistrovství Evropy vypil pověstný kalich hořkosti až do úplného dna. Nejprve jeho vlastní gól rozhodl v pařížském Parku princů o postupu Walesu do čtvrtfinále, po utkání pak kvůli dopingové kontrole přišel o možnost rozloučit se s fanoušky, kteří týmu i přes vyřazení tleskali ve stoje.

Foto: John Sibley, Reuters

Severní Ir Gareth McAuley (vlevo) si střílí vlastní gól v zápase s Walesem.

Článek

"Obrovské zklamání tak vystřídal hněv, protože jsem nemohl být po zápase na hřišti a to mě opravdu zklamalo," citoval deník Daily Mail McAuleyho, který se i přesto snažil na celou věc dívat pozitivně. "Kdybych nemusel hned po zápase na dopingovou kontrolou, cítil bych se mnohem hůř," dodal.

"Pravidla jsou pravidla, ale přiznám se, že mě to naštvalo, protože jsem chtěl fanouškům za všechno poděkovat. Ale to je prostě zákon schválnosti," přidal McAuley, který si v 75. minutě do vlastní branky srazil centr Garetha Balea. "Strašně mě to mrzí, protože všechna naše dřina tak byla k ničemu. Ale radši tohle, než nedat penaltu," prohlásil.

"Navíc až si to za pár dní pustím, tak si třeba řeknu, že kdybych tam nešel, tak hráč za mnou by dal gól. Možná to pomůže, ale teď se cítím mizerně," přidal McAuley.

Reklama

Související témata: