Hlavní obsah

Wengerův trapas na EURO: doktora si spletl se slavným koučem, vyzvídal o PSG

Paříž/Praha

Jistá podoba mezi španělským trenérem Unaim Emerym a lékařem chorvatské reprezentace Tomaslavem Mazdarem je zřejmá. Trenér Arsenalu Arséne Wenger na ni doplatil. Lékaře, který se na ME staral o Modriče a spol., zastavil a začal mu gratulovat k výhře v Evropské lize se Sevillou.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger (vlevo) a Gerard Houllier jsou častými hosty letošního ME.

Článek
Fotogalerie

Trenér londýnských Kanonýrů si užívá sezónu i poté, co Arsenalu již skončila. Vždyť se EURO koná v jeho zemi. Uniknout si nenechal ani duel mezi Chorvatskem a Tureckem v základní skupině, v níž Chorvaté uspěli 1:0.

Po utkání se ale dopustil menšího faux pas. Zastavil totiž lékaře Mazdara, kterého považoval za Emeryho. „Třásl mi rukou a gratuloval k výhře v Evropské lize se Sevillou. K mému překvapení se pak ptal, jestli už jsem se domluvil na angažmá v PSG," svěřil se Mazdar.

Emery, který po sezóně v Seville ukončil angažmá, je totiž podlé médií považovaný za jednoho z vážných kandidátů na uvolněné křeslo hlavního trenéra v pařížském klubu, v němž pro změnu skončil Laurent Blanc. Wenger tak chtěl být v obraze. Bohužel se ale ptal špatného muže...

Reklama