Hlavní obsah

Jakmile Pegas vstane, já musím ležet, popisuje Vácha život u jezera

VIBORG
Aktualizováno

Nejen touha po finále a jistotě olympijského turnaje požene české reprezentanty do 21 let večer v semifinálové řeži ME se Švýcarskem. Pokud duel nezvládnou a nastoupí k utkání o 3. místo, které určí posledního účastníka her v Londýně, budou muset opustit komfort Golf Hotelu Viborg a přestěhovat se do Aalborgu. „Ani za nic,“ burcují se hráči před bitvou.

Foto: Sport.cz

Marcel Gecov, Tomáš Vaclík a Lukáš Vácha (zleva) v hotelové hale u internetu.

Článek

„Zázemí ve Viborgu je super. Přímo v hotelu je skvělý bazén, máme k dispozici billiard. Ohromně se nám tu líbí,“ říká brankář Tomáš Vaclík. Hráče hotel nadchl. Leží u břehu jezera Sonderso. „Všichni máme pokoje k vodě,“ hlásí záložník Lukáš Vácha.

Na recepci visí česká vlajka a zarámovaný červený dres národního týmu se všemi podpisy hráčů. „Máme vážně domácí prostředí,“ lebedí si záložník Jan Morávek.

Rozdělení pokojů proběhlo podle dávno daného scénáře. Většinou se drží letité či klubové vazby, a tak jsou na pokojích bývalí spoluhráči z Brna Mareček s Rabušicem, liberecké duo Gecov – Dočkal, Morávek s Hlouškem z Kaiserslauternu či ostravští rodáci Řezník – Vaclík. „Po roce na Žižkově jsem ztratil přízvuk, ale po společném pobytu s Radimem v Jablonci a pak ve Viborgu už zase mluvím po ostravsku,“ usmívá se Vaclík, který chytal do loňského léta ve Vítkovicích.

Rozdělení pokojů
L. Mareček + M. Rabušic
J. Chramosta + T. Hořava
M. Suchý + M. Černý
B. Dočkal + M. Gecov
M. Štěch + J. Lecjaks
V. Kadlec + L. Kozák
J. Hanuš + J. Kovařík
T. Vaclík + R. Řezník
J. Morávek + A. Hloušek
L. Vácha + T. Pekhart
J. Hošek + O. Čelůstka
O. Mazuch

„Jezdíme spolu na srazy tak dlouho, že v téhle partě může být na pokoji kdokoliv s kýmkoliv. Stejně jsme pořád v šesti v osmi na jednom místě,“ vypráví záložník Lukáš Vácha. A právě pak se projeví jediné úskalí hotelu. „Pokoje nejsou moc velké,“ říká diplomaticky Morávek. „No, spíše jsou malé. Jsem ubytovaný s Tomášem Pekhartem. A jakmile Pegas vstane, musím ležet,“ směje se Vácha.

„Ale zase jsou pokoje útulné. A výborně vaří,“ chválí Vácha hotelového kuchaře. „Tak skvělé menu jsem dlouho nikde nezažil, byť jsem procestoval celý svět,“ přitakává Rudolf Baťa, vedoucí výpravy.

Zatímco třiaosmdesátiletý matador tráví většinu volného času u kávy, hráči se věnují playsta -tion, hrají monopoly na iPadech nebo sledují filmy. „Komedie a také seriál Okresní přebor,“ připomíná Vácha nedávný televizní hit.

Věří, že český tým Švýcary porazí a stěhování bude odvráceno. I kvůli hrozbě úklidu. „Máme hodně tašek, fotbalové věci a kopačky. Nikdy se nám nechce to rovnat. A uklízečka jenom luxuje,“ směje se Vácha. „Každopádně určitě nehrozí záměna kopaček. Já bych se do Tomášových vešel dvakrát. A jinak kromě úklidu o vše stříháme, na čemž jsme se domluvili hned na začátku. Jsem sice starší, ale Tomáš o dost větší,“ culí se Vácha.

Reklama