Hlavní obsah

Lvíčata čekají zápasy základní skupiny v Celje, o finále fotbalového ME do 21 let se postará Lublaň

Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let, které se poprvé v historii koná na půdě dvou zemí, se mělo původně odehrát v červnu, přesunuté Euro 2020 však přimělo vedení UEFA k radikálnímu rozhodnutí - ME do 21 let se odehraje ve dvou fázích. Zápasy základních skupin se hrají 24.-31. března, play-off evropského šampionátu diváci uvidí 31. května až 6. června.

Foto: FAČR

Českou jednacvacítku čekají zápasy skupiny v Celje a Mariboru.

Článek

O pořadatelství turnaje se přihlásilo pouze Maďarsko společně se Slovinskem, hostitelské země byly potvrzeny v prosinci 2018 v Dublinu. Pořadatelské země se automaticky staly účastníky turnaje, nemusely tak podstoupit kvalifikaci.

Maďarské stadiony hostí skupiny A a C, na stadionech ve Slovinsku se odehrají zápasy skupin B a D. Každá ze dvou pořadatelských zemí bude poté hostit dvě čtvrtfinálové a jedno semifinálové utkání, finálový zápas se uskuteční na stadionu v Lublani.

Základní skupiny ME ve fotbale do 21 let a města zápasů
Skupina AMaďarsko, Německo, Rumunsko, NizozemskoBudapešť, Székesfehérvár
Skupina BSlovinsko, Španělsko, Česko, ItálieMaribor, Celje
Skupina CRusko, Island, Francie, DánskoSzombathely, Győr
Skupina DPortugalsko, Chorvatsko, Anglie, ŠvýcarskoLublaň, Koper
čtvrtfináleSzékesfehérvár, Budapešť, Maribor, Lublaň
semifináleSzékesfehérvár, Maribor
fináleLublaň

MOL Aréna Sóstó - Szekesfehérvár, Maďarsko

Bývalé hlavní město Uherského uherského království leží v centru Maďarska a podle původních plánů mělo hostit finále šampionátu. Aréna Sóstó s kapacitou 14 000 míst byla otevřena v roce 2018 na místě Sóstói Stadionu, kde se v roce 1985 hrálo finále Poháru UEFA mezi místním klubem Videoton a Realem Madrid.

Deváté největší maďarské město hostí tři zápasy skupiny A, ale také jedno čtvrtfinále a semifinále turnaje.

Foto: mlsz.hu

MOL Aréna Sóstó, Szekesfehérvár

Haladás Sportkomplexum - Szombathely, Maďarsko

Stadion v nejstarším Maďarském městě byl otevřen v roce 2017 a má kapacitu 8 900 míst. Hostit bude tři zápasy skupiny C s Ruskem, Islandem, Francií a Dánskem.

Foto: en.wikipedia.org

Haladás Sportkomplexum, Szombathely

Bozsik Aréna - Budapešť, Maďarsko

S kapacitou necelých osm a půl tisíce míst je Bozsik Aréna až šestým největším stadionem v Budapešťi. Přestavba stadionu byla dokončena v roce 2020 a stejně jako jeho předchůdce nese jméno po bývalém reprezentantovi Maďarska a stříbrném medailistovi z MS 1954 Józsefu Bozsikovi.

Moderní stadion bude hostí tři zápasy skupiny A a jedno čtvrtfinále.

Foto: mlsz.hu

Bozsik Aréna, Budapešť

Alcufer stadion - Győr, Maďarsko

Důležité historické město Győr na severozápadě Maďarska představilo svůj stadion s kapacitou 4 500 míst v roce 2015 a od té doby na něm několikrát hrály týmy maďarské jednadvacítky nebo ženská fotbalová reprezentace.

Šesté největší město Maďarska hostí tři zápasy skupiny C.

Foto: mlsz.hu

Alcufer stadion, Győr

Stadion Z'dežele - Celje, Slovinsko

Při svém otevření v roce 2003 byl stadion s kapacitou 13 600 míst největším stadionem ve Slovinsku, i proto se na několik let stal domovem slovinské fotbalové reprezentace.

Třetí největší slovinské město bude během Eura jednadvacítek domovem českých fotbalistů, stadion Z'dežele bude totiž hostit všechny jejich zápasy skupiny B.

Foto: NK Celje

Stadion Z'dežele, Celje

Stadion Stožice - Lublaň, Slovinsko

Největší stadion ve Slovinsku je domovem prvoligového týmu Olimpija Lublaň, ale také slovinské fotbalové reprezentace. Stadion s kapacitou přes 16 000 diváků byl dokončen v roce 2010 a hostil třeba finále fotbalového Eura do 17 let v roce 2012.

V Lublani se odehrají některé zápasy skupiny D, jedno čtvrtfinále a finále celého Eura jednadvacítek.

Foto: commons.wikimedia.org

Stadion Stožice, Lublaň

Stadion Ljudski vrt - Maribor, Slovinsko

Domov patnáctinásobného šampiona slovinské fotbalové ligy má kapacitu přes 12 000 míst a v historii šestkrát hostil finále Slovinského poháru. Stadion byl otevřen v roce 1952, poslední rekonstrukcí prošel v roce 2011.

Zázemí arény na severovýchodě Slovinska si i skupinoví soupeři Lvíčat, Ljudski vrt totiž hostí zápasy skupiny B, následně také jedno čtvrtfinále a semifinále.

Foto: NZS

Stadion Ljudski vrt, Maribor

Stadion Bonifika - Koper, Slovinsko

Otevřen v roce 1948 a naposledy rekonstruován v roce 2010, stadion ve městě Koper má nyní kapacitu 4 000 míst, a je tak nejmenším pořadatelským stadionem Eura jednadvacítek.

Krásy Tertského zálivu si vychutnají hráči týmů ze skupiny D, Stadion Bonifika hostí čtyři zápasy.

Foto: Mäke Meier, Facebook

Stadion Bonifika v Koperu

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články