Hlavní obsah

Lvíčata přišla o hvězdy Slavie a Sparty. Zima ani Hložek na šampionát nejedou

Praha
Aktualizováno

Čeká je těžká základní skupina a již dopředu vědí, že nebudou kompletní. V předběžné nominaci českého týmu na fotbalové mistrovství Evropy hráčů do 21 let z různých důvodů chybí David Zima, Daniel Souček, Jan Matoušek či Adam Hložek. Svěřenci trenéra Karla Krejčího se ve Slovinsku od 24. do 30. března utkají s Itálií, domácím týmem a Španělskem.

Foto: FAČR

Adam Hložek během svého prvního tréninku s reprezentačním áčkem.

Článek

Tisková konference s Karlem Krejčím bude až ve středu. Předběžná nominace na EURO hráčů do 21 let dost překvapivě vyšla na světlo již v pondělí večer.

"Z různých důvodů musí trenér oželet start obránců Davida Zimy, Daniela Součka, záložníka Jana Matouška či útočníka Adama Hložka, kteří se zasloužili o postup na šampionát. Na něm se čeští hráči představí po čtyřech letech," oznámilo vedení Lvíčat na webu fotbalové asociace.

Hložek se na hřiště vrátil teprve minulý týden od říjnové únavové zlomeniny. Kmenově už stejně patří spíš do áčka, které nominaci na začátek kvalifikace MS 2022 oznámi v úterý dopoledne. Do áčka už byl povolán také Zima.

Nováčky Kovář, Fukala či Vitík

Nominace v pondělí zveřejnila UEFA. Šanci v českém týmu dostávají také nové tváře: brankář Matěj Kovář z Manchesteru United, obránce Michal Fukala z Liberce či stoper pražské Sparty Martin Vitík.

Soupiska v případě zranění či onemocnění může doznat vynucených změn ještě před odletem, který je naplánován na pondělí 22. března. Týmový sraz je na programu o den dříve - v neděli 21. března.

Co říká na los ME trenér české fotbalové jedenadvacítky Karel Krejčí?Video: Sport.cz, FAČR

V úvodní fázi ME se představí 16 mužstev rozdělených do 4 skupin. Nejlepší dva týmy z každé skupiny si zajistí postup do červnového play off.

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na ME:
JménoKlub
Brankáři
Martin JedličkaDunajská Streda
Matěj KovářManchester United
Matouš TrmalGuimaraes
Obránci
Michal FukalaLiberec
Denis GranečnýEmmen
Libor HolíkJablonec
Matěj ChalušLiberec
Dominik PlechatýSparta Praha
Martin VitíkSparta Praha
Záložníci
Pavel BuchaPlzeň
Filip HavelkaČeské Budějovice
Dominik JanošekZlín
Adam KarabecSparta Praha
Ladislav KrejčíSparta Praha
Michal KohútSlovácko
Tomáš OstrákKarviná
Michal SadílekLiberec
Pavel ŠulcPlzeň
Antonín VaníčekBohemians  1905
Patrik ŽitnýTeplice
Útočníci
Václav DrchalMladá Boleslav
Ondřej LingrSlavia Praha
Ondřej ŠašinkaOstrava

Reklama

Související témata: